Adolescenta este o perioada dificila si da batai de cap multor parinti. Ca si parinti, incercam mereu sa ne protejam copii si sa fim cu ochii pe ei indiferent ce ar face. Cand copilul adolescent ne anunta ca s-a indragostit, suntem tentati sa luam masuri si sa face tot ce ne sta in putinta ca sa nu sufere copilul nostru. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci in momentul in care copilul tau iti marturiseste ca s-a indragostit:

Chiar daca ti se pare prea devreme, adolescenta este perioada in care poti discuta cu copilul tau despre sex. Este mai bine sa le  spui riscurile la care se supun. Nu poti risca si sa permiti sa se imbolnaveasca din cauza ca nu i-ai spus, sau sa te trezesti ca fiica ta adolescenta este insarcinata. Trebuie sa ii explici despre contraceptie, despre metodele de protectie si bineinteles, sa ii vorbesti despre bolile cu transmitere sexuala. Acest lucru este responsabilitatea ta, iar daca nu ii prezinti copilului tau riscurile la care se supune, te vei simti mai mult decat vinovatin cazul in care se intampla ceva rau.

Trebuie sa fii cel mai mare sustinator al copilului tau. In momentul primei dezamagiri, copii pot cade in depresie. Adolescentii isi traiesc dragostea la un nivel foarte inalt si intens. Cand prima dragoste ia sfarsit, automat apare dezamagirea si lumea lui se zguduie. Copilul trebuie ajutat si sprijinit ca sa treaca mai departe si sa nu ramana cu cicatrici in suflet.

Fiind o experienta noua, adolescentii vor trai la maximum iubirea. Poate ca tie ti se pare banal ca sufera si nu o consideri chiar suferinta. Trebuie sa fii contient, trairile si suferinta lui sunt reale. Incearca sa vorbesti frumos, sa ii explici ca lucrurile se vor schimba si ca va avea multe alte iubiri de genul acela.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *