Toate mamicile trec prin noptile nedormite si oboseala inca din primele luni sau saptamani dupa ce dau nastere unui copilas. Atunci cand iti vezi copilasul agitat si iritat si nu stii ce sa ii faci poti ajunge chiar in pragul disperarii. Unul dintre principalele motive care se manifesta foarte des la copii sunt colicile. Pentru a administra copilului tratamentul corescunzator, trebuie sa stii cauza si boala care ii creaza disconfort micutului.
Cei mai multi dintre copii se confrunta cu acest tip de probleme. De multe ori, observi ca copilul tau plange neincetat, si fiind la primul copil nu poti sa stii cauza. Aceste colici se manifesta prin dureri abdominale foarte intense si crampe abdominale.
Colicile apar de regula de la primele zile de viata si pot persista chiar si pana la 6 saptamani. Copii depasesc aceste probleme dupa varsta de 3 luni. Exista mai multe tipuri de tratamente care se pot administa copilului pentru a-l scapa de dureri.
Iti dai seama ca are colici atunci cand copilul tau plange neincetat si inexplicabil in timpul zilei dar si in timpul noptii si are abdomenul tare si umflat. Colicile nu trebuie asociate cu alte tipuri de boli, deoarece nu au nici o elgatura. Copii fac colici chiar daca sunt perfect sanatosi.
Colicele apar atunci cand:
- Nervii tractului digestivi nu sunt maturi
- Bebelusii au gaze blocate in intestine
- Poate fi o reactie a fumului de tigara
- Daca mama fumeaza iar laptele matern este alterat de nicotina
- Daca face o intoleranta la lactoza
Pentru a combate durerile create de colici trebuie sa culci copilul pe genunchi sau sa il intinzi pe pat si sa ii masezi abdomenul cu miscari circulare. Unge-i pielea cu ulei de masline cald sau ulei de jojoba combinat cu ulei de maghiran, romanita sau portocala. Aceste uleiuri te vor ajuta sa ii relaxezi stomacul si intestinele bebelusului care sunt incordate.