totuldespreusi

Unul dintre primele lucruri pe care le alegi la constructia unei case, sunt usile si geamurile. Au rol foarte important, intrucat izoleaza termic si, in unele cazuri, in functie de ce alegi, si fonic. Este esential sa alegi usi calitative pentru casa ta. Cand vine vorba de usile exterioare, trebuie sa le alegi in functie de cat de sigure sunt, si trebuie sa aiba izolatie termica. In cazul usilor interioare, alegerea ar trebui luata in functie de functionalitatea lor si de estetica, sa se potriveasca cu restul elementelor din locuinta ta.

De ce să ții cont în alegerea ușilor exterioare?

Cand vine vorba de usile exterioare, este foarte important sa ai grija la materialul pe care il alegi. De exemplu, daca alegi o usa exterioara de lemn, desi are un aspect clasic si se poate repara usor, s-ar putea sa fie afectata in timp de umiditate. Pe totuldespreusi.ro gasesti usi de exterior facute special sa reziste la apa si sa nu se degradeze din cauza soarelui puternic.

Fiind usi de exterior, au rol de protectie a casei tale, si trebuie sa ai grija sa alegi una potrivita din acest punct de vedere. Asigura-te ca are sistem de incuietoare multipunct.

Daca vrei sa te bucuri de liniste si sa ai mai multa intimitate, alege o usa cu izolatie fonica, ca sa te deconectezi total de lumea din exterior, vezi aici mai multe. Totodata, daca vrei sa nu ai facturi uriase la caldura pe timpul iernii, asigura-te ca alegi o usa izolata termic, ca sa eviti pierderile de caldura.

De ce să ții cont în alegerea ușilor interioare? 

Si in acest caz, materialul este important. Alege usile in functie de incaperile la care o sa vina amplasate. Spre exemplu, pentru baie si bucatarie, ai grija sa alegi o usa cu material rezistent la umiditate. Materialul influenteaza foarte mult aspectul usii. Ai o casa moderna? Alege usi de sticla pentru interior. Pe langa aspectul oferit, o sa permita si trecerea luminii dintr-o camera in alta. Daca vrei sa mergi pe o varianta eleganta, poti alege usi din lemn masiv. Sunt foarte durabile si izoleaza foarte bine. Pe totuldespreusi.ro o sa gasesti usi cu folie de stejar si folie de nuc.

Tine cont de functionalitate. Este important tipul de deschidere al usilor interioare. Alege in functie de spatiul pe care il detii in casa si de nevoile pe care le ai. In functie de ce crezi ca se potriveste cel mai bine casei tale, pe totuldespreusi.ro gasesti usi, atat cu toc fix, cat si cu toc reglabil.

Cum intretii usile de exterior/interior?

Curata usile regulat. Cand vine vorba de usile exterioare, o sa ai putin mai mult de munca cu ele, pentru ca sunt expuse in mod direct prafului din exterior si o sa observi ca necesita mai multa atentie.

Probabil ai patit sa iti scartaie usile din casa. Asta se intampla din cauza balamalelor, care au nevoie de lubrifiere. Alege un lubrifiant pe baza de silicon sau ulei pentru a evita zgomotele pe care pot sa le produca usile la deschidere si inchidere.

Este recomandat ca la ceva timp sa verifici manerele, sa te asiguri ca sunt stranse bine si ca suruburile nu stau sa cada. In timp, prin fortarea usilor, trantirea lor, suruburile pot sa fie slabite.

Alege usi calitative pentru casa ta ca sa te poti bucura de durabilitate, aspect placut si siguranta.

 

Contact:

0726.223.296

0726.223.294

office@prodias.ro

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *