grila de ventilatie
Casa,  Retail

Curățarea, instalarea și înlocuirea grilelor de ventilație. Vezi produsele de la Altecovent

Cu cât devin mai etanșe casele, cu atât există mai puțină ventilație naturală. Prin instalarea grilelor de aer se restabilește ventilația continuă și optimă. Atunci când se folosește ventilația mecanică, sunt necesare și grile de aer și supape pentru alimentarea și eliminarea aerului. Doriți să instalați noi orificii de ventilație, să le înlocuiți pe cele vechi sau să vă curățați capacele de ventilație? În acest articol vă explicăm pas cu pas ceea ce trebuie să faceți.

Instalarea unei grile de ventilație

Grilajele de ventilație pot fi instalate în diferite moduri:

Majoritatea capacelor de ventilație sunt înșurubate direct pe perete.

Multe orificii de aerisire au un manșon de montare la îndemână, astfel încât să nu fie nevoie de unelte.

Unele grile de ventilație necesită  efectuarea unui orificiu în ușă sau în plintă, de exemplu.

Înlocuirea grilelor de ventilație

Ai nevoie de înlocuirea grilelor de ventilație pentru că sunt vechi sau imposibil de curățat? Poți face asta cu ușurință singur!

Atunci când înlocuiești o grila ventilatie trebuie să ții cont de câteva aspecte importante.

  • Tipul de aerisire (de exemplu, în interior sau în exterior)
  • Materialul potrivit
  • Dimensiunile potrivite

Unele grilaje sunt mai greu de înlocuit, cum ar fi în cadrul unei ferestre din lemn. Lemnul începe adesea să se deformeze sau orificiul de ventilație este deja vechi, astfel încât să se așeze foarte ferm. Este important să păstrezi orificiile de ventilație curate, astfel încât înlocuirea să poată fi realizată mai târziu. Poți citi în rândurile care urmează cum să faci acest lucru.

Curățarea grilajelor de ventilație

Curățarea grilajelor de ventilație este o treabă adesea uitată. Cu toate acestea, este foarte important să le păstrezi curate, astfel încât sistemele de ventilație cu recuperatoare de caldura să poată funcționa corect și sistemul să dureze mai mult. Prin urmare, în timp ce cureți, verifică în mod regulat grilajele și supapele din camera respectivă. Curățarea grilelor de ventilație sau a supapelor de ventilație necesită o metodă de lucru diferită.

În gama de produse de la Altecovent poți găsi grile de ventilație pliabile și reglabile.

Curățarea ventilației

Orificiile de ventilație asigură o ventilație continuă, iar acestea pot fi curățate astfel:

Scoate cu grijă grila de ventilație de pe perete sau tavan. Ai grijă pentru cămurdăria se poate desprinde (mai ales la grilajele ferestrelor) .

Curăță orificiul de ventilație cu o perie.

Șterge murdăria rămasă cu o cârpă umedă.

Folosește detergenți naturali, pentru ca din grătare să nu se emită substanțele toxice, pe care tu le poți inhala.

Pune grila de ventilație la loc.

Capacele de aerisire care nu pot fi deșurubate pot fi totuși curățate folosind o perie, un compresor sau un spray cu aer.

Curățarea supapei de ventilație

Supapele de ventilație sunt folosite pentru a furniza și extrage aer cu sprijinul unei cutii de ventilație mecanică sau a unei unități WTW. Curățarea unei supape de ventilație se face astfel:

Detașează supapa de ventilație din conducta de ventilație.

Marchează poziția supapei în interior cu un marker rezistent la apă. Supapele sunt reglate într-un anumit mod; este important ca acestea să rămână în aceeași poziție pentru o funcționare optimă a sistemului.

Apoi, supapa poate fi curățată ușor cu apă și săpun sau o cârpă umedă.

Din nou, folosește produse de curățare naturale.

Aspiră baza conductei de ventilație cu aspiratorul și peria.

Înlocuiește supapa conform marcajului corect din interior.

Pentru a vă scuti de probleme, puteți plasa și un filtru conic în spatele supapelor de evacuare. Acest lucru asigură că nici o murdărie nu pătrunde în conducte și în cutia de ventilație. Astfel, sistemul de ventilație va dura mai mult.

Altecovent vine cu o gamă largă de produse

Pentru cei care încă nu și-au achiziționat un sistem de ventilație cu recuperare de căldură pot citi în acest articol care sunt avantajele pe care oferă și de ce sunt recomandate.

Aerul pe care îl respirăm este foarte vital pentru sănătatea noastră. Din păcate, poluarea a ajuns la cote alarmante în momentul de față și foarte multe persoane suferă de boli respiratorii tocmai din cauza acestui fapt. Cert este că poluarea nu atinge cote peste limitele admise doar în mediul exterior, ci și în interior.

Produsele de curățenie pe care le utilizăm – detergenții pentru haine, dar și balsamul – elimină substanțe toxice în aerul pe care noi îl respirăm și pot provoca atât alergii, cât și boli respiratorii.

Odată ce hainele sunt uscate în casă, umiditatea crește și de aceea poate să apară mucegaiul și igrasia. Tot de aici pot apărea bolile precum astmul, bolile cardiovasculare, alergiile și așa mai departe.

Aici mai adăugăm și praful, fumul de țigară, cel de la mâncare și iată că în anumite momente, aerul din casă este mai toxic decât cel de afară. Iar dacă deschidem ferestrele pentru a aerisi nu facem decât să recirculăm un aer poluat.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură vin cu foarte multe beneficii. Odată instalat, aerul din casă va fi întotdeauna proaspăt. Acesta poate asigura un flux de aer curat în permanență, la o temperatură optimă.

Cei care își construiesc o locuință ar trebui să aibă în vedere aceste sisteme de ventilație cu recuperare de căldură ce le pot implementa încă de la începutul proiectului. Desigur, acestea se pot instala și în locuințele mai vechi, în fiecare încăpere din casă, însă pentru mai multe detalii despre acest subiect puteți lua legătura cu cei de la Altecovent pentru a vă da toate detaliile necesare.

Astfel de sisteme au capacitatea de a elimina mucegaiul și de a combate condensul. Pot, de asemenea, să recupereze până la 97% din căldura eliminată din încăperile unde umiditatea este ridicată, fapt care va duce la economii substanțiale. Totodată, acestea asigură o răcire naturală pe timpul verii, fără să fiți nevoiți să deschideți ferestrele.

Sunt o soluție excelentă pentru cei care suferă de alergii sau astm și pot reduce costurile la încălzire cu până la 30%.

În gama de produse de la Altecovent veți găsi atât sisteme de ventilație cu recuperare căldură centralizate și descentralizate, cât și cele pentru baie.

Mai multe detalii în pagina oficială.

Date de contact: info@ventilatiecurecuperaredecaldura.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *