Pentru o viata sanatoasa…ni se repeta zilnic ca ar trebui sa mancam echilibrat si sa consumam cel putin 2 litri de apa. In cazul porumbeilor sunt asemanari in ritualul de viata, astfel incat acestia au nevoie de apa, hrana, dar si de un adapost curat si bine intretinut. Umezeala poate fi daunatoare.

Cat de important este ca mediul porumbeilor sa fie unul ventilat

Mediul din adapostul porumbeilor poate fi influentat de mai multi factori, printre care:

  • Temperatura de la exterior.
  • Componentele gazoase ale aerului.
  • Lumina din adapost.
  • Umiditatea din adapost.

Dar conteaza si cat de mult intervine crescatorii, in sensul in care pastrarea curateniei in interior, precum si ventilarea corespunzatoare conteaza extrem de mult. In magazinele de profil, cum este si Produse Columbofile spre exemplu, se vor gasi inclusiv adaposturi din lemn, accesorii porumbei si alte produse ce tin de alimentatie si ingrijire, produse curative de asemenea. Astfel de locuri sunt mici comunitati pentru crescatori, deci ai suficiente motive pentru care ai dori sa cercetezi astfel de locuri.

De ce ma intereseaza ventilatia in mod special

La fel ca si in cazul uman, ventilatia isi are scopul bine definit. Aceasta ofera aer proaspat, mentine un mediu sanatos in interior si regleaza nivelul de umiditate. Acesta din urma ar putea fi crescut si din cauza faptului ca pasarile nu dispun de suport special pentru hrana si apa si vor varsa lichidul in interior.

Ventilatia corespunzatoare este importanta si pentru ca pe masura ce temperatura de la exterior creste, in interior in adapost caldura este tot mai mare. Pasarile au nevoie de confort si de mediu sanatos. Nivelul de oxigen scade de asemenea, iar iarna, atat timp cat adapostul nu are fisuri si nu intra frig, zapada de asemenea si nu se impune ventilare pentru a usca in interior, nu se va pierde nici din caldura din interior.

Nivelul de ventilatie din interior depinde si de numarul de porumbei din adapost si de mirosul pe care acestia il produc.

Accesorii utile regasite la Produse Columbofile

Pentru doritori, Produse Columbofile are accesorii variate care mentin ordinea si igiena in adapost. De la suport pentru hrana si apa si pana la spaclu, inele, incalzitoare de apa, acest eshop isi propune sa fie o solutie completa pentru crescatorii grijulii. Totodata aici se vor gasi si cuibare din carton. Acceseaza pagina si descopera toata gama de produse.

 

Contact:

0773 774 303

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *