saluscontrols.ro
Casa

Tipuri de termostate – pe care il alegi pentru locuinta ta?

Facturile ce ating sume colosale creeaza adevarate batai de cap celor mai multi dintre noi. Este vorba despre cele de la intretinere, corespunzatoare incalzirii in locuinta, mai ales in sezonul rece. Chiar daca trecerea de la sistemul public de incalzire la centrala termica a parut a fi una dintre cele mai intelepte idei, facturile pot atinge in continuare aceleasi valori amenintatoare. Situatia se schimba insa in momentul in care centrala se accesorizeaza cu un termostat inteligent.

In scopul de a economisi energie si implicit a reduce valoarea facturilor, piata ne intampina cu o gama variate de termostate pentru centrale termice. Eficienta este asigurata insa de model, iar termostatele inteligente castiga detasat la acest capititol. Uita care sunt optiunile regasite pe piata:

Termostatul mecanic – face parte din categoria celor mai ieftine soltii, insa nu prezinta eficienta sporita in ceea ce priveste consumul de energie. De pilda, aceste termostate mecanice nu sunt prevazute cu functia de pornire/oprire a centralei, ceea ce inseamna lipsa unei gestionari optime a consumului de agent termic.

Termostatele digitale – sunt cele dotate cu functii suplimentare, cum ar fi afisarea temperaturii din incapere in orice moment. Permit controlul si monitorizarea consumului de caldura spre deosebire de cele mecanice, insa nu asigura un nivel maxim de eficienta. Lipsa functiei de programare este responsabila pentru minusul pe care il prezinta termostatele digitale.

Termostatele programabile – asa cum sugereaza si denumirea, includ functia specifica ce ofera posibilitatea de a stabili un program de functionare a centralei pentru optimizarea agentului termic. Aceasta gama de termostate prezinta insa si un dezavantaj – nu pot fi reglate decat din locul in care este amplasat dispozitivul respectiv.

In identificarea celor mai eficiente solutii apare o alternativa – termostatele inteligente care pot acoperi fiecare dintre neajunsurile mentionate. In acelasi timp, rezultalele pot fi vazute concret odata cu venirea facturilor lunare, care vor deveni mai prietenoase.

De ce este recomandata achizitia si montarea unui termostat inteligent?

Fara doar si poate, avantajele cu care vine la pachet un termostat inteligent reprezinta stimulul pentru a face o asemenea achizitie.

Termostatul poate fi controlat intr-o maniera mult mai convenabila. In timp ce alte modele de termostate pot fi programate numai manual, din punctul in care au fost montate, cele inteligente pot fi controlate de la orice distanta. Ma refer la cele wireless, care ofera o multime de avantaje:

  • poti seta un program personalizat zilnic pentru centrala, pliat pe propriile tale nevoi;
  • poti configura modul vacanta care se activeaza in momentul in care tu te afli la o anumita distanta de casa;
  • poti programa temperatura din locuinta inainte de a reveni, pentru a gasi la intoarcere un climat ambiental placut.

Unii sunt de parere ca aceste dispozitive sunt costisitoare, insa investitia ajunge sa se amortizeze in timp. Astfel, pentru a scapa de grija facturilor mari la incalzire, alegerea unui termostat ambiental se dovedeste a fi una dintre cele mai inspirate alegeri. Pentru cei interesati, pe saluscontrols.ro sunt prezentante modele de termostate inteligente, care vor elimina preocuparea cu privire la cheltuielile uriase din timpul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *