Afectiunile cardiace ne pot induce adesea in eroare, intrucat se instaleaza brusc si nu isi tradeaza prezenta decat prea tarziu. Exista insa cateva indicii care ne avertizeaza ca ceva nu este tocmai in regula. In cazul femeilor, simptomele afectiunilor cardiace nu urmeaza de fiecare data tiparele clasice, astfel ca acestea pot fi confundate usor cu alte probleme. Asadar, iata cateva dintre cel mai usor de confundat semne ca suferi de probleme cu inima.
Transpiratia brusca
Printre simptomele frecvente care anticipeaza o criza cardiaca se numara sudoarea rece, care apare parca din senin. Cine s-ar fi gandit vreodata ca este suspect de problemele cu inima in momentul in care transpira instantaneu? E mult mai comod sa pui asta pe seama stresului, insa, acum ca stii acest lucru, nu mai amana vizita la un medic cardiolog Mures sau din orasul in care locuiesti.
Oboseala accentuata
Cu cate zile, poate chiar saptamani inaintea unui atac de cord vei resimti o stare de oboseala intensa. Acest lucru se explica prin faptul ca inima nu mai are puterea de a pompa suficient sange pentru a satisface nevoile organismului.
Astfel, corpul este nevoit sa redirectioneze sangele numai catre organele vitale, creier si inima, si nu mai alimenteaza eficient tesuturile musculare. Beneficiind de alimentare cu sange numai cele doua organe, in restul corpului se instaleaza senzatia de oboseala.
Durere generala
Debutul oricarei crize cardiace este o durere in piept care, de regula, se extinde catre umeri, brate, coate, gat, maxilar sau abdomen. In unele cazuri insa, punctul de plecare nu este pieptul, iar acest lucru va crea dificultati in a identifica afectiunea.
Retentia de lichide
Criza cardiaca este precedata de obicei de acumularea de lichide in tesuturi, astfel de gambele, gleznele, labele picioarelor se vor umfla. In mod paradoxal, pofta de mancare scade, insa kilogramele incep sa se acumuleze.
Pantofii cu toc inalt, caldura sau alimentele sarate nu sunt mereu responsabile pentru picioarele umflate. Un control la medic iti va spune daca suferi de o afectiune cardiaca.
Indigestie, greata, scaderea poftei de mancare
Ai spune mai degraba ca vinovata este o problema digestiva decat una cardiaca. Totusi, nu de putine ori se intampla ca persoanele care fac un atac de cord sa acuze inainte dureri de burta, greata si chiar sa vomite.
Logica este simpla si de aceasta data – sistemul digestiv nu mai primeste suficient sange pentru a putea functiona in conditii normale. Balonarea care apare odata cu insuficienta cardiaca are drept urmare pierederea apetitului.
Anxietate
Aceasta tradeaza de fiecare data apropierea unei crize cardiace. Persoanele care cad victime ale atacului de cord au un sentiment intens de frica de moarte. Senzatia aceasta poate fi asemanata cu sentimentul pe care il traiesti atunci cand te afli in mare pericol.
Tuse persistenta
Tusea nu insoteste numai o boala pulmonara, ci este totodata unul dintre simptomele care arata ca ai probleme cu inima. Ea este cauzata de acumularea de fluide in plamani, care este specifica atacului de cord.
Nu in ultimul rand, modificarea valorilor anumitor substante din sange va determina confuzie, pierderi de memorie si dezorientare.
Acestea fiind spuse, nu mai sta pe ganduri. O vizita la un medic cardiolog Mures te va lamuri, iar tu vei avea control asupra sanatatii tale.