GoldenAgency.ro
Gadgets,  Retail,  Servicii,  Tehnology

Explicatiile rolului si tipurile de cuvinte cheie oferite de expertul GoldenAgency

Cuvintele cheie au un rol important in optimizarea website-ului tau, intrucat includerea lor in continutul pe care il publici te poate ajuta sa urci cateva pozitii in motoarele de cautare si desigur, creste traficul organic.

Un site bine optimizat este inteles pe deplin de catre vizitatori prin intermediul cuvintelor cheie, care ii conduc pe acestia pe pagina ta. In acest context, cuvintele cheie reprezinta baza, temelia in crearea unei strategii SEO.

Altfel spus, trebuie sa intelegi modul in care cauta oamenii produsele sau serviciile pe care le oferi, pentru a putea optimiza website-ul tau. Astfel, Google-ul il va considera un site de incredere datorita acelor cuvinte cheie relevante si il va urca mai sus in paginile rezultatelor, atunci cand un consumator face o cautare.

Din aceste motive, stabilirea unei serii de cuvinte cheie este una dintre etapele initiale ale unei strategii de optimizare SEO. De altfel, nu putem sa amintim de SEO fara sa aducem in discutie cuvintele cheie. Avand in vedere ca acestea sunt esentiale pentru toate tehnicile de SEO, este bine sa le identifici pe cele relevante pentru publicul tau tinta si valoroase pentru business-ul tau. Astfel, vei avea garantia ca traficul pe care il vei primi ulterior va fi targetat.

Este nevoie nu doar de stiinta si algoritmi pentru a gasi cuvinte cheie potrivite, ci si de instinct si capacitate de anticipare. Ele sunt diferite ca tipologie, asemenea comportamentelor umane. Nu sunt create intr-un mod standard, ci in conformitate cu cerintele si nevoile uni afaceri. Cuvintele cheie folosite in mod frecvent la momentul actual pot fi depasite dupa o perioada, mai ales in cazul unei tehnologii care este imbunatatita si modificata de la an la an. In continuare vei afla de la expertul agentiei GoldenAgency.ro care sunt cele mai frecvente tipuri de cuvinte cheie.

Cuvinte cheie singulare versus cuvinte cheie la plural

In prima varianta este vorba despre acele cuvinte cheie formate dintr-un singur cuvant ce face referire la un anumit produs sau serviciu specific unui site. Astfel de cuvinte cheie prezinta de cele mai multe ori un minus, in sensul ca sunt mult prea generale, iar rezultatele cautarilor mult prea largi.

Cuvintele cheie la plural sunt acele constructii de cuvinte folosite pentru cautari care contin mai mult decat un singur obiect sau serviciu. Motorele de cautare acorda importanta egala ambelor tipuri de cuvinte cheie.

Cuvinte cheie puternice versus cuvinte cheie slabe

Cuvintele cheie puternice au un numar mai mare de cautari si pot aparea atat in forma de singular, cat si de plural. Concurenta este mare in cazul unor astfel de cuvinte, ceea ce ingreuneaza promovarea unui site cu ajutorul acestora.

Cuvintele cheie slabe sunt mai putin cautate, insa ofera rezultate eficiente pentru anumite business-uri. Poti transforma un cuvant puternic in unul slab prin simpla adaugare a locatiei, iar ulerior poti compara rezultatele de cautari cu ajutorul unei metode oferite de Google. Trecerea de la cuvinte cheie puternice se poate face treptat, deoarece chiar drumul catre succes inseamna pasi mici, dar siguri.

Cuvinte cheie globale versus cuvinte cheie locale

Cuvintele cheie globale sunt prin definitie genarale si se folosesc pentru cautari fara a tine cont de pozitionarea geografica. Pe de alta parte, cele locale sunt specifice unei anumite zone, oras, regiuni sau chiar tari.

Nu poate fi exprimata suficient importanta cuvintelor cheie pentru complexul si totodata delicatul proces SEO. In fond, pe acestea se bazeaza optimizarea SEO. Avand in vedere ca mediul online a devenit un trend la care orice afacere ar trebui sa se alature, cu atat mai indispensabil este si procesul SEO, impreuna cu tot ceea ce implica el.