www.saluscontrols.ro

Se spune ca proba practica este cea edificatoare cand vine vorba de alegerile pe care le faci. Astfel, dupa trecerea iernii depistezi care sunt problemele sistemului de incalzire sau ce imbunatatiri se pot aduce astfel incat urmatorul sezon sa aduca mai multa eficienta si performanta a sistemului. In acest sens nu se poate omite dotarea cu un termostat, de altfel ceea ce te ajuta sa isi sporesti confortul termic al casei.

Cum alegi un termostat

Un termostat este in masura sa ofere reglajele de temperatura si in egala masura poate oferi si un pret echilibrat al facturilor, intrucat controlezi mai eficient resursa energetica. Cu un scop bine definit, te vei orienta spre clasa de termostate. Cum alegi insa unul eficient?

O recomandare este www.saluscontrols.ro unde se vor gasi modele variate, moderne si potrivite diverselor sisteme de incalzire. Poate fi vorba atat de termostatul pentru centrala termica, cat si pentru sistemul de incalzire prin pardoseala. Trebuie spus insa ca un termostat va fi recomandat pentru spatii ce nu depasesc 80 de metri patrati. In caz contrar ai nevoie de un sistem mai complex sau de astfel de aparate individuale – merita sa arunci o privire la sistemul Smart Home de la Salus.

Alegerea unui termostat va tine cont, concret, de aspecte diverse. Iata criteriile de mare importanta aici:

  • Tipul de termostat.

Poti alege pe cel mecanic sau electronic; in timp ce prima varianta este una ieftina, cea de-a doua vine cu optiuni mai variate. In acest caz vei putea beneficia de programarea dispozitivului dupa rutina pe care o ai.

  • Sistemul de incalzire.

Termostatul trebuie sa fie compatibil cu sistemul de incalzire. Insa dincolo de aceasta diferentiere, tine si de incalzirea clasica pe gaz, prin centrala, sau cea prin panouri sau sistem integrat sub pardoseala.

Eficienta maxima o au acele sisteme ce se pot controla total prin acelasi mod. Din nou amintim de Smart Home sau de termostatele ce vin la pachet cu posibilitatea de a instala o aplicatie prin care sa controlezi de la distanta modul de functionare.

  • Cu sau fara fir.

Un alt trend si diferentiere intre tipurile de termostate se face si in legatura cu prezenta sau absenta firului. Termostatele wireless sunt la mare cautare la ora actuala, fiind de generatie moderna, mai practic si care permite mai multa mobilitate – nu te conditioneaza sa montezi aparatul intr-un anumit loc.

Un termostat poate fi destul de complex in functii. Vei alege acel model care corespunde cu pretentiile tale. Insa in varianta chiar destul de simplista, te vor interesa si unele detalii. Aici poate fi vorba de afisajul de baterie si grade, de indicatorul de baterie sau de senzorul de pierdere caldura. Acestea sunt doar cateva care iti pot face viata mai usoara si implicit setarea oricarei nevoi de confort termic.

Unele modele dispun si de protectie anti-inghet spre exemplu, mod vacanta, ce reduce din consum prin simpla apasare, posibilitati de programare pe zile diferite etc.

 

Cei interesati de termostate de calitate si complexe in functii regasesc la saluscontrols.ro optiuni diverse.

De admin