termostat
Casa

Cum alegi un termostat eficient

Alegerea unui termostat poate fi ceea ce face diferenta la capitolul confort. Completand capacitatea centralei, un termostat este cel care sporeste confortul utilizatorului, aducand totodata si un echilibru de costuri. Desigur, in masura in care se va alege si unul corespunzator cu nevoile fiecaruia.

Preocuparea va fi mereu de ordinul perfectiunii; cu alte cuvinte, un utilizator isi va dori acel termostat perfect, cel mai bun. Daca ar fi si cel mai ieftin, cu atat mai bine. Afla insa ca tehnologia din spatele acestor dispozitive este responsabila cu nivelul de complexitate in functii al unui termostat. Trebuie doar sa potrivesti astfel de functii la ceea ce stii ca primeaza pentru tine, raportat la stilul de zi cu zi.

O recomandare poate fi gama de termostate de la Salus Controls, intrucat acestea sunt variate, eficiente si pot fi usor de folosit chiar si de catre cei mai putini cunoscatori in ale tehnologiei moderne. Dar sa aflam mai intai de toate cum alegi un termostat.

Tip de termostat

Un astfel de dispozitiv poate fi manual sau programabil. Diferenta intre acestea tine atat de aspect, cat si

de functionalitate. Un termostat manual poate avea un buton rotativ si va implica ca utilizatorul sa seteze de fiecare data temperatura dorita. In varianta mai moderna sunt cele cu display, ce seteaza mai usor si care pot avea programe preferentiale. Programarea inseamna ca la anumite intervale de timp centrala sa fie setata sa porneasca sau se opreasca.

Brandul

Vrand nevrand se ajunge tot la aceasta poveste. Oamenii sunt setati pe ideea de brand si au mai multa incredere cand aleg un produs, daca numele brandului este unul cunoscut. Desigur, nu este gresit un astfel de plan, intrucat pe piata de profil exista se pare anumiti producatori de renume ce ofera produse de top.

Din acest punct de vedere, termostatele de la Salus Control sunt clar o recomandare. Misiunea este aceea de a aduce la indemana utilizatorului tehnologia moderna. Astel, produsele de tip termostat pe care le ofera sunt dintre cele mai variate, menite sa aduca complexitatea modului in care se poate controla resursa termica: consum de caldura numai cand este nevoie, raportat strict la necesitati, asadar facturi considerabil reduse.

Montaj si utilizare

Orice utilizator este interesat in a-si face viata mai practica. Asadar, un termostat ales va avea si misiunea de a aduce un stil facil de montaj, dar mai ales la utilizare. Din acest punct de vedere ar putea avea castig de cauza termostatele fara fir, pentru ca nu implica un montaj dificil. Daca ne raportam la un sistem complex precum cel de la Salus Controls, de tip smart home, va exista si o aplicatie de instalat, ce permite control total asupra sistemului de incalzire al casei. Se ofera insa suport tehnic, deci nu este nimic atat de complicat.

Nu in cele din urma, va conta poate si eficienta privind partea de semnal. In trecut, multi utilizatori se confruntau cu probleme de semnal la termostatele wireless. Dar, din fericire, exista evolutie la acest capitol, deci centrala raspunde foarte repede la setarile facute din termostat. In orice caz, fiecare pachet  de termostat vine cu instructiuni si cu detalieri privind distantele maxime la care inca exista control asupra centralei, prin termostat.