e-ring.ro

Inelele de logodna moderne au in spate o istorie ce dateaza inca din perioada Egiptului Antic, daca nu chiar mai devreme. Egiptenii erau ingropati cu un inel pe degetul mijlociu al mainii stangi, care era considerat a fi direct conectat la inima printr-o vena. Intr-o oarecare masura inelele de logodna erau folosite si in Roma Antica.

In ceea ce priveste evul mediu, istoricii cad de acord ca primul moment al folosirii unui inel de logodna cu diamant a fost in 1477, cand Arhiducele Maximilian al Austriei i-a daruit Mariei din Burgundia un inel de aur cu litera M realizata din mici diamante.

Perioada 1500-1700 contine de asemenea referinte despre folosirea inelelor de logodna. Inelul de argint marca logodna, iar cel realizat din aur era folosit in momentul nuntii.

Anii 1800 si 1900 au reprezentat o evolutie pentru inelele de logodna. In acea perioada erau realizate si preferate inelele de logodna cu motive romantice diverse, cu inimi, flori sau alte simboluri si decorate cu diamante. Bijuteriile au devenit cu timpul si mai usor accesibile pentru intreaga populatie. Chiar si dupa razboaiele mondiale care au afectat economic intreaga lume moda inelelor de logodna nu a disparut. In acea perioada platina era mai greu disponibila intrucat fusese folosita pentru a sustine efortul razboaielor, iar aurul era de obicei ales ca metal pentru fabricarea inelelor de logodna.

In anii ’50 a mai aparut o moda: seturi de inele de logodna, de culori diferite, care sa poata fi asortate cu garderoba. Acest stil poate fi gasit si in zilele noastre. Celebritatile exceleaza de obicei in materie de inele de logodna – in anul 1963 Richard Burton i-a oferit logodnicei sale Elizabeth Taylor un inel de logodna cu un diamant de 33 de carate. Nu doar diamantele ci si alte pietre pretioase au ajuns sa fie folosite pentru inelele de logodna – safire, smaralde, rubine si altele, intr-o combinatie de culori si forme deosebite. Anii ’70 si ’80 au fost dominati de inele de logodna tip printesa, cu taieturi fine, cu pietre patrate.

Din anii ’90 si pana in prezent nu se poate spune ca un anume stil de inele de logodna a dominat. Acest fapt se datoreaza optiunilor multiple prezente, datorita internetului – spre exemplu poti gasi o gama variata de inele de logodna facand un simplu click aici. Stilurile difera, trendurile in perioada actuala nu se mai sustin pentru perioade indelungate. An dupa an apare o noua moda, an dupa an populatia devine mai educata in toate privintele si alege inelul de logodna in functie de sezon, in functie de popularitate sau dupa alte criterii.

Care va fi trendul pe viitor? Nu se poate sti, insa cu siguranta optiunile prezente pentru inelele de logodna vor mai ramane pentru o perioada de timp. Stilul inspirat de antic sau un stil delicat, designuri cu influente naturale sau un stil simplu, minimalist vor avea si pe viitor cautare in materie de inele de logodna. Singurul lucru sigur este ca traditia se va pastra, ca inelele de logodna vor ramane acele amintiri ale cuplurilor ce aleg sa faca importantul pas al casatoriei.

De admin