ambidextru

Unii dintre noi poate ca si-ar fi dorit foarte mult sa poata sa isi foloseasca ambele maini la fel de bine pentru scris sau pentru orice alte activitati. Din pacate nu toti suntem facuti la fel si exista un numar extrem de redus de persoane care sunt ambidextre. In fapt doar 1% din totalul populatiei mondiale are aceasta abilitate.

Se poate si forma aceasta abilitate, insa este nevoie de foarte mult efort. Dintre cei ce au fost inzestrati din nastere exista si persoane celebre. Sa vedem care ar fi acestea.

Albert Einstein – nascut pe 14 martie 1879, fizician si matematician, este cunoscut la nivel mondial pentru faptul ca a fost un geniu. A primit in 1921 premiul Nobel pentru fizica pentru munca sa in acest domeniu. Dupa moarte i-a fost studiat creierul de catre oamenii de stiinta si s-a observat ca cele doua emisfere cerebrale erau perfect simetrice, ceea ce arata ca era ambidextru. Unele surse spun ca mana dominanta a sa era stanga, insa de mic a fost invatat sa scrie cu mana dreapta.

Leonardo da Vinci era si el ambidextru. Un om cu numeroase talente – polimatematician, pictor, sculptor, arhitect, inventator si lista poate continua. Nu este de mirare ca era ambidextru tinand cont de toate abilitatile sale.

Alte personalitati celebre ce erau ambidextre ar fi si Nikola Tesla, Benjamin Franklin si Mahatma Gandhi.

Dintre celebritatile mai apropiate de perioada noastra care sunt ambidextre se remarca jucatorul de baschet Kobe Bryant, fotbalistul Cristiano Ronaldo, jucatoarea de tenis Maria Sharapova, Rafael Nadal, Ringo Starr si altii. Poate ca fiecare dintre acestia au ajuns la succes si multumita acestei abilitati. In special in domeniul sportului este foarte util sa poti folosi la fel de bine partea dreapta si cea stanga – este un lucru cu care adversarul se descurca mai greu.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *