ateism

Fiecare cultura si populatie din lume are propriile credinte, propria religie. Toata lumea isi traieste viata conform cu anumite doctrine impuse de respectivele religii. Exista insa si o categorie de oameni – ateii – care nu se supun acestor doctrine. In fapt, ei nu cred in nici o religie si cauta o motivatie, o explicatie logica pentru orice. Evident sunt mult mai putine aceste persoane, in comparatie cu numarul celor ce cred intr-o putere divina. Poate din acest motiv s-au creat si o serie de conceptii gresite legate de ateism.

„Ateii sunt imorali” – aceasta ar fi una din parerile preconcepute formate despre atei. Daca cineva nu crede in vreo forta divina, asta nu inseamna insa ca este un pacatos sau o persoana care minte, insala si are doar trasaturi negative. Ateii sunt oameni ca si oricare altii, care au capacitatea de a distinge binele de rau.

O alta idee gresita despre atei spune ca sunt persoane arogante si pline de sine. Aceasta idee a pornit in fapt de la credinciosi, care ii privesc pe atei precum persoane care se cred superioare, odata ce nu cred intr-o putere divina. Daca nu au aceasta credinta insa, asta nu inseamna ca se venereaza pe ei insisi.

De asemenea nu este adevarat ca ateismul este o religie in sine. Ateismul neaga existenta lui Dumnezeu sau a oricarei alte religii si nu este in sinea sa o religie. Cei ce nu cred in nici o religie nu au cum sa formeze o religie aparte.

Astfel de persoane sunt insa prezente in societate intr-un numar destul de redus. A fi ateu poate sa atraga asupra persoanei respective multe controverse. In fapt insa, a fi uman este ceea ce conteaza cel mai mult. Faptele bune sunt cele mai importante. Credinciosi sau nu, daca umanitatea se pastreaza, intreaga lume devine mai frumoasa.

De admin