ateism
Curiozitati,  Diverse

Conceptii gresite ateism

Fiecare cultura si populatie din lume are propriile credinte, propria religie. Toata lumea isi traieste viata conform cu anumite doctrine impuse de respectivele religii. Exista insa si o categorie de oameni – ateii – care nu se supun acestor doctrine. In fapt, ei nu cred in nici o religie si cauta o motivatie, o explicatie logica pentru orice. Evident sunt mult mai putine aceste persoane, in comparatie cu numarul celor ce cred intr-o putere divina. Poate din acest motiv s-au creat si o serie de conceptii gresite legate de ateism.

„Ateii sunt imorali” – aceasta ar fi una din parerile preconcepute formate despre atei. Daca cineva nu crede in vreo forta divina, asta nu inseamna insa ca este un pacatos sau o persoana care minte, insala si are doar trasaturi negative. Ateii sunt oameni ca si oricare altii, care au capacitatea de a distinge binele de rau.

O alta idee gresita despre atei spune ca sunt persoane arogante si pline de sine. Aceasta idee a pornit in fapt de la credinciosi, care ii privesc pe atei precum persoane care se cred superioare, odata ce nu cred intr-o putere divina. Daca nu au aceasta credinta insa, asta nu inseamna ca se venereaza pe ei insisi.

De asemenea nu este adevarat ca ateismul este o religie in sine. Ateismul neaga existenta lui Dumnezeu sau a oricarei alte religii si nu este in sinea sa o religie. Cei ce nu cred in nici o religie nu au cum sa formeze o religie aparte.

Astfel de persoane sunt insa prezente in societate intr-un numar destul de redus. A fi ateu poate sa atraga asupra persoanei respective multe controverse. In fapt insa, a fi uman este ceea ce conteaza cel mai mult. Faptele bune sunt cele mai importante. Credinciosi sau nu, daca umanitatea se pastreaza, intreaga lume devine mai frumoasa.