ecocapsula

Mica, eleganta si cu o forma ovala, Ecocapsula poate fi cea mai noua metoda de a te simti „acasa”. Ecocapsula este o casa portabila, care are la baza energie regenerabila: eoliana si solara. Aceasta poate gazdui doua persoane, iar in interiorul ei se pot gasi un pat, o bucatarie, un spatiu mic pentru birou care are o masa si scaune. De asemenea, Ecocapsula ofera apa curenta si dusuri calde.

Arhitectii din Slovacia au creat acesta capsula care poate ajuta oamenii sa duca o viata cat mai independenta, putandu-se muta oriunde in lume isi doresc ei. Capsula are dimensiuni reduse, 2,55 m x 4,45 m x 2,25 m, dar designul sau a fost gandit pentru a fi suficient pentru doi adulti. Aceasta este dotata cu o turbina eoliana de 750 W si 2,6 metri patrati de panouri solare.

De asemenea, forma speciala in forma de ou a capsulei favorizeaza colectarea apei intr-un rezervor, care se afla imediat sub podea. Aceasta este responsabila pentru filtrarea apei, orice bacterie din apa fiind eliminata.

Arhitectii slovaci au declarat ca aceasta capsula a fost o provocare foarte mare pentru ei, deoarece au fost nevoiti sa integreze o multime de tehnologii intr-un corp de dimensiuni foarte mici. De asemenea, acestia trebuiau sa gandeasca proiectul astfel incat sa existe si spatiu pentru oameni.

Avand posibilitatea de a colecta apa, Ecocapsula dispune de toate facilitatile a unei case moderne. Rezervorul de apa este „inteligent”, asa ca, daca rezervoarele sunt pline, acestea nu vor mai accepta mai multa apa.

Cat poate costa o astfel de „locuinta”?

Prevazuta sa inceapa transportul maritim in anul 2016, arhitectii slovacii prevad ca aceste capsule ar putea fi folosite ca niste apartamente de camping moderne, statii de cercetare sau de ce nu, chiar resedinte de urgenta. In prezent nu se stie pretul unei astfel de capsule, insa preturile urmeaza sa fie lansate in cursul acestui an. Totusi, expertii au facut o estimare a pretului, si declara ca aceasta ar putea ajunge pana la 2394 dolari, daca ar fi trimis in New York, de exemplu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *