flori

Florile sunt cele mai frumoase cadouri pe care ni le ofera Mama Natura, reprezentand efectiv bucuria vietii. Oricine admira diversele tipuri de flori si le include in propriul stiul de viata – le ofera la ocazii speciale, le foloseste pentru decorarea spatiului ambiental, le ofera ca si semne de apreciere si lista poate continua. Unele flori au un rol aparte in anumite ritualuri si celebrari ale evenimentelor; zilele de nastere ale celor dragi sunt sarbatorite tot prin oferirea de flori. Dintotdeauna florile au reprezentat binecuvantarea vietii pe pamant si vor fi tot timpul acolo pentru a oferi si a primi apreciere.

Limba florilor are diverse semnificatii si conotatii in parti diferite ale lumii. Din timpuri imemoriale florile au declansat si sustinut imaginatia si inspiratia numerosilor poeti, artisti si scriitori, pentru ca florile ne ajuta sa ne exprimam mai usor gandurile, sentimentele si emotiile, uneori chiar fara cuvinte.

Florile au abilitatea de a ne influenta emotiile si starea de spirit. Cercetari comportamentale au dezvaluit faptul ca prezenta florilor declanseaza emotii fericite, intaresc senzatia de satisfactie a vietii si influenteaza comportamentul uman intr-o maniera pozitiva, mai mult decat se credea in mod normal.

De-a lungul timpului florile si culorile lor au fost asociate si cu diferite semnificatii. Astfel limbajul florilor este dat si de culorile in care acestea sunt disponibile. Florile violet induc o stare de calm si de pace; florile portocalii semnifica flacarile pasiunii, la fel si florile rosii care accelereaza pulsul si induc dorinte. Florile de culoare albastra sunt ca un calmant pentru minte si suflet, la fel si verdele ajuta la relaxare. Culoarea roz a unei flori aduce ca o salva de calmitate si liniste, iar galbenul denota prietenie, energie si vigoare, in timp ce albul la o floare denota pace si prietenie.

Fara indoiala florile au fost si vor fi parte din viata noastra, aducandu-ne un zambet pe buze in zile mai putin bune, calmandu-ne si relaxandu-ne si ajutandu-ne de asemenea sa ne exprimam sentimentele intr-un mod foarte placut.

De admin