Succesul in afaceri nu vine numai ca urmare a unor pasi esentiali de colaborare. Se spune ca de fapt trebuie sa fii in locul celui care ii recomanzi un serviciu, sa intelegi si partea cealalta de situatie pentru a putea intui care sunt cererile si nevoile unei piete careia i te adresezi. Succesul in afaceri vine si din lucruri aparent marunte.

Nu trebuie sa renuntam la eticheta, mai ales cand vine vorba de mediul office. Iata cateva sfaturi in acest sens:

  1. Nu degeaba se spune ca trebuie sa te trezesti devreme pentru ca vei ajunge departe. Se pare ca este un sfat de succes si asta pentru ca a te trezi devreme si a munci din greu inseamna sa iti doresti succesul; nimic nu vine fara efort.
  2. A gresi este omeneste, asa cum spunem cu totii la un moment dat, intr-un context sau altul. Doar ca mare prostie trebuie sa fie sa le facem din nou si din nou. De asemenea se spune ca ar trebui sa invatam si din greselile celor din jur, nu numai ale noastre.
  3. Extinde-ti orizontul. Nu te pastra local, la nivel mic si de la dorinta si pana la concret nu este decat un pas, bifat cu munca si perseverenta. Asa ca doreste-ti sa tii cont de o extindere a afacerii tale. Chiar daca nu detii stapanirea pe o alta limba straina tine cont ca exista servicii de traducere si interpretare, asa cum sunt si traduceri autorizate Crescendo .
  4. Clientul tau este de fapt colaborator. Asa ca uneori este chiar bine sa depasesti o limita si sa mergi mai departe de la stricta discutie de afaceri. Un pranz impreuna, o vizita de la firma la firma s-ar putea sa intareasca si mai mult relatia profesionala deja existenta.
  5. Nu intarzia si asta chiar niciodata. Ba chiar mai mult decat atat prefera sa fii cu 5 minute inainte de vreme la locul cu pricina decat sa fii in intarziere. Asta iti poate afecta imaginea mai mult decat ai crede.
  6. Nu folosi telefonul mobil pe post de scuza sa pleci. De fapt nici codul bunelor maniere spune acelasi lucru, sa fii subtil si sa te uiti la ceas sau pur si simplu sa folosesti cuvintele potrivite pentru asta. De fapt telefonul mobil nu ar trebui sa te intrerupa si mai mult decat atat tine cont de nevoia de a-l inchide cand ai o conversatie cu un client sau orice tip de intalnire.

Desigur, la toate acestea se adauga si ceea ce tine de limbajul potrivit si nu in cele din urma de ceea ce tine de imaginea potrivita. Chiar daca pare prea mult uneori ai nevoie de un aspect business, fresh, mereu din ideea de a sugera ca tii cu tarie la ceea ce esti si ceea ce oferi si nu faci asta numai de impresia de inceput.

Desigur, asta nu iti garanteaza succesul insa cel putin exista un contribut din asta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *