covoare shaggy

Covoarele pot ajunge la un moment dat sa miroasa destul de neplacut din cauza prafului, ventilatiei proaste, a urinei animalelor de companie sau a parului acestora, cauzand astfel o ambianta si o atmosfera negativa in locuinta. Covoarele care sunt amplasate in zone din casa care sunt intens circulate prezinta un risc mai mare sa miroasa mai urat si sa fie patate mereu.

Aceste textile vor mirosi de asemenea si daca nu vei asigura o ventilatie potrivita incaperii in care sunt amplasate. Praful se poate acumula si in cazul in care carpetele nu sunt scuturate si batute sau aspirate in mod saptamanal. Cum sa faci sa scap de aceste odoruri nedorite?

In primul rand, ar trebui sa te asiguri ca intreaga ta locuinta este aerisita  in mod adecvat. Daca ai si animale de companie pe care le tii in casa, asigura-te ca le vei dresa corespunzator astfel incat sa evite a-si face nevoile pe covor. De asemenea, mentine-ti si animalele curate mereu, pentru ca si parul de animale poate duce la fel de bine la imprimarea de odoruri ciudate in covoarele din casa.

Daca ai niste covoare Shaggy bune in camerele din casa, atunci asigura-te ca le vei mentine in aceasta stare pentru cat mai mult timp, avand grija de fiecare aspect care ar putea duce la murdarirea acestora. Daca cumva ai scapat suc sau alte tipuri de bauturi pe covoarele din casa, curata-le imediat pentru ca acele lichide vor intra in tesaturi si mirosul va iesi cu greu, dar si petele vor ramane imprimate acolo.

Cum ai putea sa te scapi de petele de pe covoare si de mirosurile neplacute din acestea? Exista cateva solutii naturale, dar si din comert care te-ar putea ajuta in acest sens. Daca vezi vreo pata pe covor si vrei sa o cureti, presara niste bicarbonat de sodiu pe aceasta si lasa asa peste noapte.

Foloseste o matura rezistenta cu care sa aduni praful de bicarbonat de pe covor si sterge covorul bine. Apoi, foloseste-te si de un aspirator ca sa elimini tot praful si bacteriile din covorul in cauza, asta daca matura nu a reusit acest lucru pe cont propriu.

Daca ale tale carpete si mochete de prin casa prezinta niste pete urate si mirositoare chiar si dupa ce ai folosit bicarbonat de sodiu, atunci sterge zona patata cu niste prosoape imbibate in otet. Lasa otetul sa actioneze pentru cateva minute, apoi sterge cu o carpa curata si absorbanta. Lasa sa se usuce si sa se aeriseasca, apoi bucura-te in sfarsit de prospetimea si curatenia covoarelor de prin casa.

De admin