ingrijirea pielii
Diverse,  Sanatate,  Stare bine

Obiceiuri pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa ai grija de pielea ta

Nimeni nu se naste cu o piele si cu un ten perfect, de cele mai multe ori trebuie sa muncim mult pentru a o obtine. Desi unele persoane au in dotare un real arsenal de cosmetice si produse pentru ingrijire cu care isi trateaza pielea, rezultatele tot intarzie sa apara. De ce? Cateva motive enumeram in continuare.

Neaplicarea de crema de protectie solara este o mare greseala. Aceasta ne protejeaza pielea de actiunea daunatoare a radiatiilor ultraviolete. Arsurile de la soare pot fi un semn al neingrijirii corespunzatoare a pielii, insa expunerea prelungita poate sa aiba consecinte total negative asupra acesteia.

Storsul cosurilor – unul dintre cele mai proaste obiceiuri. Desi pare ca punctul negru sau cosul este scos cu totul, mai pot ramane microbi care sa faca zona sa apara din nou inflamata. Total nerecomandat acest obicei!

Fumatul – unul din cele mai daunatoare obiceiuri pentru sanatatea tenului si a pielii. Nu doar din cauza ca reduce fluxul sanguin din organism, insa il si slabeste prin expunerea directa la toxinelor continute de fumul de tigara de catre piele si sange.

Fetele care adorm fiind machiate fac o mare greseala. Se blocheaza glandele de la nivelul pielii, porii absorb machiajul si pot sa se inflameze, ducand la aparitia acneei. Chiar si mersul la culcare fara o clatire a fetei poate fi un obicei prost, deoarece pe parcursul zilei suntem expusi la poluare, microbi si alti agenti daunatori.

Consumul de alcool este daunator sanatatii per total, insa este si un motiv pentru o piele obosita si predispusa la afectiuni. Consumul excesiv de alcool provoaca deshidratarea organismului si elimina din piele uleiurile naturale.

Sedentarismul este de asemenea un obicei prost, ce dauneaza sanatatii pielii. Miscarea creste circulatia sangelui si prin urmare mentine sanatatea tuturor celulelor, inclusiv a celor ale pielii. Un flux sanguin ridicat inseamna o eliminare mai buna a produselor reziduale si toxinelor.

Daca pielea dvs. nu are aspectul dorit poate ca este timpul sa faceti cateva schimbari cu privire la obiceiurile nesanatoase enumerate mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *