ramai motivat
Dezvoltare personala,  Diverse,  Viata

Cum sa te motivezi si sa iti mentii motivatia

Motivatia este un factor ce iti determina viziunea asupra vietii. O persoana inspirata si motivata intretine momentele pozitive, insa nu oricine se naste cu acest talent – daca se poate numi asa – de a fi motivat. Odata ce reusesti sa te auto-motivezi, este de asemenea important sa iti si mentii aceasta stare. Cum poti face asta? Incercam sa iti oferim cateva sfaturi in continuare.

  • Ramai optimist. Nu lasa persoanele pesimiste, evenimentele din jurul tau ori vestile proaste sa iti strice buna dispozitie. Pe cat posibil cauta sa eviti chiar si stirile negative ori programele TV, inlocuindu-le cu cele pozitive. Aminteste-ti de asemenea ca trecutul nu poate fi schimbat, nu lasa sa te deprime evenimente anterioare si gandeste-te ca traind o viata motivata si inspirata iti construiesti cu totul altfel viitorul.
  • Traieste clipa. Este de-a dreptul deprimant si anti-motivational sa te cramponezi de evenimente trecute. Lasa trecutul in trecut, amintirile neplacute la stagiul lor de amintiri si bucura-te de prezent. Traieste intens fiecare clipa si bucura-te de orice oportunitate pe care ti-o ofera viata.
  • Schimba-ti perspectiva. Puterea gandirii pozitive poate avea un impact enorm asupra vietii tale. Trebuie sa cauti sa vezi tot timpul jumatatea plina a paharului, lucrurile bune care se intampla in lume, partea buna din fiecare persoana. Vei fi uimit cand vei vedea ce impact are acest lucru asupra auto-motivarii.
  • Esecul nu este o optiune. Nu renunta niciodata la visele pe care le ai. De fiecare data vor aparea obstacole, lucruri care te vor impiedica sa iti atingi obiectivele. Trebuie insa sa constientizezi faptul ca oricine s-a confruntat cu esecuri si obstacole. Nu trebuie sa le lasi sa te copleseasca, trebuie sa mergi inainte  si sa te mentii motivat.

Poate sa para destul de dificil, insa nu este imposibil. Gandeste-te la persoane de succes – si ei sunt oameni la urma urmei, au plecat de la un punct, de la o idee si numai cu o buna motivatie au reusit. De ce nu ai reusi si tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *