Casa,  Diverse

Tu stii sa te comporti cu televizorul tau!?

Crezi sau nu un televizor nu este un simplu obiect de decor sau cel care tine de plictiseala. Se regaseste in casele tuturor, este cel care iti umple timpul liber. La randul sau are nevoie de atentie si de ingrijire. Tu stii sa te comporti cu acesta?

Nu este de mare deranj pentru cineva pentru ca televizorul si implicit telecomanda TV sa fie intretinute. Si daca nu crezi ca ai nevoie de asa ceva tine cont si de investitia pe care o faci pana la urma; tine de acei bani pe care ii blochezi intr-o astfel de investitie. Spre exemplu telecomanda stricata ce are nevoie de inlocuire nu se compara cu cea originala. Asadar, conteaza fiecare element. Iata cateva sfaturi pentru o “convietuire” proprie cu televizorul:

  1. Nu pune televizorul in camera de dormit. Asa cum acest tip de electronice din casa are nevoie de atentie si somnul are nevoie de un program foarte bine stabilit. Asadat, te uiti la televizor numai in camera de zi.
  2. Daca pleci de acasa nu lasa televizorul in priza. Se aplica de asemenea in cazul electronicelor si electrocasnicelor de regula. Acest truc te ajuta sa faci economie la consumul de energie.
  3. Nu curata ecranul televizorului cu orice tip de spray sau cu orice tip de carpa. Tine cont spre exemplu de riscul de a zgaraia ecranul. Se recomanda o carpa din bumbac, fina, una speciala si de asemenea o solutie de curatat pe aceeasi lungime de unda. Sunt de asemenea si servetele umede special dedicate acestei misiuni.
  4. Evita amplasarea televizorului intr-o zona de mare umiditate si igrasie. Asta face ca functionarea lui sa fie compromisa. De asemenea se considera ca sursele de apa ar trebui evitate in preajma unui televizor.
  5. Alimentarea unui televizor inseamna 230 V AC, 50 Hz. Nu te preocupa de alte surse in afara de asta.

Nu este atat de simplu sa faci achizitia, sa il bagi in priza si sa il folosesti fara probleme. Sunt cateva detalii poate insa care fac o mare diferenta. Pentru ca televizoarele au inceput sa fie din ce in ce mai scumpe, tot mai fitoase, cu ecrane subtiri si chiar si curbate. Costa destul de mult asa ca si in numele acestei investitii ar trebui sa eviti un abuz sa spunem cand vine vorba de folosirea optima a televizorului.

Deloc un efort si mai degraba o mica atentie, televizorul ar trebui sa troneze in casa ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *