Diverse,  Sanatate,  Sanatate/alimentatie,  Servicii,  Stare bine

Ce (nu) am inteles despre alimentatia bio

Pentru cei care inca nu stiu, desi este cam greu de crezut ca astfel de termeni nu sunt deja populari, bio =sanatos, exact asa cum natura a decis sa ne ofere. Este acea alimentatie de care am avea nevoie pentru ca ritmul nostru sa nu mai caute si metode artificiale. Dar in ziua de astazi ce mai e bio? Unde mai gasesti produse alimentare bio?

Avem magazine specializate pentru produse bio. Avem de asemenea si o piata nisata pentru asta. Ne intrebam de ce nu este de fapt un liber acces pentru toata lumea. Am descoperit poate mai greu ca totul porneste de la schimbarile din viata, societate si tot ce inseamna ea. Inainte aveam mancare sanatoasa insa nu era productie mare. Acum e oarecum invers desi exista si o tendinta de a echilibra totul. cel putin in ultimul timp.

Taranii, agricultorii se plang ca in lipsa folosirii unor substante pentru ingrijrea plantelor, a solului acestea sunt afectate. Calitatea scade, productia este compromisa asa ca se vad oarecum constransi sa faca asta. Asa apar si produsele parca modificate, cele care sunt mari si aspectuoase, aparent poate cu un gust asa cum il stim. Insa in ultimii ani se arata prin studii, cercetari ca acel continut nutritiv pe care ar trebui sa il avem din fructe si legume este unul scazut considerabil.

De la alimentatie vine totul. Asta inseamna ca ceea ce oferim organismului pentru a se mentine, pentru a avea energia necesara pentru o zi de munca este intr-o egalitate cu responsabilitatea pe care o avem cand vine vorba de starea de sanatate. Asa ca nu este de mirare ca avem o preocupare intensa despre sursa alimentatiei. Asa ajungem sa ne bagam nasul in productia taranilor, la curte si in gradina, sa vedem ca acele produse bio sunt cu adevarat naturale si sanatoase.

Printr-o singura comparatie de caz ne dam seama ce inseamna de fapt bio, natural, sanatos. Acum problema intervine de unde gasim astfel de produse. Din fericire in ultimul timp s-a dezvoltat foarte mult aceasta nisa, ajungandu-se la un nivel extins. Asadar, magazine specializate sunt, chiar si online. O simpla verificare de eticheta ne dezvaluie faptul ca produsele cu pricina nu sunt „imbunatatite” in gust si aspect de aditivi de orice fel. Poate ca ve i avea „socul gustului” si asta inseamna ca ai trait parca in minciuna. Descopera pura sanatate, un gust adevarat, desavarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *