Desi unii spun ca in ziua de astazi exista un surplus de informatie cel putin in lumea online – se scrie mult, despre orice – niciodata parca nu esti suficient de informat. Pentru ca avem mereu subiecte noi din care sa invatam cate ceva alegem inca si inca o sursa de informare. Cu un singur click ajungem sa ne depasim poate si asteptarile in ceea ce priveste cunoasterea unor noi orizonturi.

Cum ne transforma media? Cel putin cand vine vorba de ceea ce tine de informare este de mare ajutor in doua sensuri. In primul rand pentru ca descoperi ceva nou si mai apoi pentru ca iti dezvolta capacitatea de a avea o parere, de a-ti forma o opinie si de a intelege mai bine ce este in jurul tau. Cand eram mici ni se spunea ca lectura ajuta din punct de vedere al dezvoltarii creativitatii. Acum exista un orizont mai extins.

Mai mult decat a citi de placere sau de pura informare actual mai toate publicatiile au varianta online. Pentru unii este si modul facil prin care pot sa se informeze despre un domeniu de interes, fara sa mai investeasca in asta. In trecut inseamna un real sacrificiu sa citesti o carte. Acum pare mai facil, mai la indemana. Suntem avizi de noi informatii tocmai pentru ca in trecut nu am avut aceasta optiune.

Dincolo de toate acestea, avem un trend in ultima vreme. Tine de dorinta de a mai sti ce au mai facut unii si altii. Nu este pe principiul „sa moara si capra vecinului” insa ne dorim sa stim ce au mai facut vedetele. Tot ce este monden ne place mai cu seama pentru ca prezinta si povesti de viata. Avem un exemplu in prezenta lor, sunt cei care au povesti de viata parca din telenovele si asta dincolo de imaginea adulata pe scene, la televizor.

Actual citim presa, privim la televizor tot felul de emisiuni mondene si suntem mai mult decat implicati in a sti mai multe. Este poate un efect al lumii moderne ce are o deschidere tot mai mare pentru tot soiul de stiri, domenii. Alegem ceea ce ne intereseaza, citim adesea despre orice ne pofteste inima de placere, de timp liber, incarcand sa bifam ceea ce tine atat de stil personal cat si de cel de infoarmare. Tu ce citesti azi?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *