Planificarea atenta cand vine vorba de design-ul locuintei este foarte importanta. Poate fi entuziasmant sa vezi cum prind contur ideile tale, fie ca reamenajezi locuinta, fie ca o mobilezi si o aranjezi de la zero. Trebuie sa ai in vedere totusi cateva lucruri.
1. Cat esti dispus sa faci pe cont propriu? Desi montarea mobilei nu este un lucru foarte dificil, poti apela la o firma care sa te ajute cu design-ul, cu aranjarea si montarea pieselor de mobilier si nu numai. Iti ramane astfel mai mult timp pentru a te concentra asupra materialelor alese, asupra culorilor si asa mai departe.
2. Care iti este bugetul disponibil? Ca si orice alt lucru, reamenajarea locuintei costa. Asta nu inseamna ca nu poti avea design-ul de vis al locuintei pe care ti-l doresti, insa poate sa insemne ca in unele cazuri mai trebuie sa faci unele ajustari: renunti la piese de mobilier in zone care nu sunt foarte importante si pui accent pe incaperile unde vrei ca totul sa arate perfect.
3. Care zone sunt cele mai importante? Tine cont aici de preferintele personale. Ai nevoie si de un garaj la casa? Daca da, trebuie sa fie unul pentru o singura masina sau pentru mai multe? Ai nevoie de o camera a copiilor ori o camera de recreere? Bucataria trebuie sa fie si ea inclusa in planul total de amenajare: spatiul trebuie sa fie suficient pentru a putea si gati dar pentru a putea servi si masa, chiar daca familia este mai numeroasa.
4. Ce stil preferi? Aici trebuie sa ai in vedere o imagine de ansamblu, acea nota pe care vrei sa o ofere intreaga locuinta. Poti opta pentru un stil vintage sau retro, poti amenaja locuinta intr-un stil rustic, sau poti alege un stil minimalist, modern, foarte util si practic. Poti chiar combina diferite stiluri pentru diferite camere.
Acestea ar fi doar cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere cand incepi sa iti amenajezi spatiul de locuit. Verifica si reviste de specialitate in cazul in care nu prea ai idei, ori vizioneaza si alte locuinte pentru a vedea cateva posibile modele. In acest fel vei transforma locuinta din „casa” in „acasa”.