interviu
Dezvoltare personala,  Diverse,  Job

4 motive pentru care nu ai fost chemat la interviu

Ai aplicat vreodata pentru un job pentru care te considerai perfect si totusi nu ai primit o invitatie la interviu? Iata cateva posibile motive pentru care s-a intamplat acest lucru.

Ai fost eliminat de un sistem automat

Datorita progresului tehnologic, angajatorii identifica persoanele pe care le doresc ca angajati cu ajutorul diverselor soft-uri. Acestea folosesc de obicei cuvinte cheie pentru a identifica acei candidati potriviti. Pentru a-ti creste sansele de a fi ales, trebuie sa incluzi in CV ceea ce angajatorul cauta, abilitati si cerinte precum sunt cele asteptate chiar in anuntul de angajare.

Nu ti-ai personalizat CV-ul si scrisoarea de intentie

Chiar daca iti ia destul timp sa scrii o scrisoare de intentie pentru fiecare job pentru care aplici, afla ca acest lucru se merita. Angajatorii le citesc si trebuie sa incluzi acolo ceva care sa le atraga atentia. La fel sta situatia si cu CV-ul.

Ceri un salariu prea mare

Indiferent de cate calificari ai si de cat de potrivit esti pentru postul pentru care aplici, angajatorul nu ti-l va oferi daca pretentiile salariale pe care le ai depasesc resursele pe care le are la dispozitie. Pentru a nu ti se refuza jobul la care visezi, trebuie intotdeauna sa te documentezi in legatura cu salariul pe care il poti obtine de pe respectiva pozitie.

Esti supra-calificat

Adesea angajatorii dau deoparte CV-urile celor care sunt supra-calificati pentru postul ce il ofera. Motivul este simplu: considera ca angajatul, fiind supra-calificat, se va plictisi repede si va pleca, iar procedura de recrutare, selectie si angajare va trebui repetata. Asta implica mai multe costuri decat angajarea unei persoane avand exact calificarile cerute, care va ramane o perioada destul de indelungata pe acel post.

Acestea ar fi doar cateva dintre motivele pentru care nu ai fost chemat la interviu. Cauta sa eviti aceste greseli in redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie, iar pentru informatii suplimentare si pentru a arata ca esti interesat poti sa contactezi si angajatorul si sa intrebi cum este privita aplicatia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *