led

Becurile traditionale cu incandescenta s-au schimbat foarte putin de la inventarea lor la sfarsitul secolului al XIX-lea. Chiar si mai modernele lampi fluorescente sunt solutie in ceea ce priveste iluminatul de peste 100 de ani. Afacerile moderne sunt pentru inovatie si eficienta, insa cu toate acestea inca folosesc surse de iluminat ineficiente si depasite.

LED-urile (light emitting diode – diode emitatoare de lumina) sunt realizate din semiconductori, si spre deosebire de becuri cu incandescenta ori tuburi fluorescente, ce utilizeaza filament sau gaze, intregul bec emite lumina cand trece electricitate prin el. Acest lucru ofera becurilor si surselor de iluminat cu led cateva avantaje cand vine vorba de indeplinirea nevoii de lumina pe sectorul comercial sau cel de afaceri.

Eficienta energetica este primul lucru ce recomanda folosirea ledurilor in locul surselor de iluminat traditionale. Becurile cu led consuma aproximativ cu 50% mai putin fata de lampile fluorescente si cu pana la 90% mai putin fata de becurile cu incandescenta. Desi sunt mai scumpe fata de acestea, eficienta energetica amortizeaza investitia.

Durata de viata prelungita este un alt atu al becurilor cu led. Intretinerea lor este minima pe intreaga durata de functionare, ce se poate intinde pana la 100.000 ore de functionare. Rezistente la socuri, vibratii si temperaturi extreme, sunt foarte utile si cand vine vorba de iluminat exterior.

Flexibilitatea ledurilor este de asemenea un atu cand vine vorba de iluminat. Pot fi adaptate in orice situatii, chiar si acolo unde sursele de iluminat conventionale nu sunt potrivite, nu incap, si pot fi alimentate chiar si cu baterii ori energie solara. Astfel sunt solutia ideala cand vine vorba de iluminat temporar.

Toate aceste avantaje recomanda clar iluminatul cu led in detrimentul surselor de iluminat traditionale. Eficienta energetica, durabilitate, rezistenta la socuri si vibratii, intretinere minima si flexibilitate in forme si dimensiuni sunt atuurile ce recomanda becurile cu led, proiectoarele cu led ori benzile cu led ca si solutie de iluminat pentru orice afacere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *