mic dejun

Nutritionistii si specialistii in diete din intreaga lume sustin si subliniaza ori de cate ori au ocazia despre importanta micului dejun in alimentatie. Adesea insa micul dejun este ignorat, ori este unul mult prea bogat – acestea sunt doua din cele mai importante greseli pe care le facem. Ajungem sa crestem in greutate datorita lor.

A sari peste micul dejun este total neindicat. Pe parcursul somnului din timpul noptii, corpul metabolizeaza cina. Pe masura ce trece timpul, nivelul de zahar din organism scade treptat si ajunge la un nivel minim la prima ora dimineata. Din acest motiv micul dejun este foarte important, pentru a oferi organismului sursa de energie necesara pentru a porni o noua zi.

Multi gasesc diverse motive pentru a evita micul dejun. Unii spun ca vor sa slabeasca, altii ca nu au timp pentru ca trebuie sa ajunga la munca, insa cert este ca dimineata metabolismul este incetinit si trebuie accelerat. Alimentand corpul il obligam sa lucreze, activam metabolismul si evitam sa crestem in greutate, pentru ca un metabolism lent este echivalent cu ingrasarea.

Poate ca reusesti sa ajungi la timp la munca sarind peste micul dejun, insa pana la pranz ti se va face foarte foame. Vei ajunge astfel sa ai o supra-alimentare la pranz, vei consuma calorii in exces si din nou vei ajunge sa cresti in greutate.

Pe de alta parte, un mic dejun excesiv in calorii este la fel de daunator pentru cei ce cauta sa slabeasca. Portiile servite la micul dejun trebuie sa fie echilibrate, nu excesive, chiar daca masa cea mai importanta a zilei trebuie sa fie hranitoare. Asta nu inseamna exces, ci doar o selectie corespunzatoare de nutrienti.

Un mic dejun echilibrat si sanatos este astfel cea mai buna recomandare. Daca obiectivul vizat este mentinerea corpului in forma si evitarea cresterii in greutate, cu siguranta nu trebuie evitat micul dejun, insa nici luat in portii mari cu exces de calorii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *