ascultat muzica
Dezvoltare personala,  Diverse,  Job,  Societate,  Stare bine,  Viata

Pro si contra ascultarii de muzica la munca

Muzica este un limbaj international, nu are nevoie de nici o prezentare. Ne calmeaza si ne de-streseaza, face ziua mai placuta. Cu toate acestea, a asculta muzica la serviciu poate sa aiba si avantaje dar si neajunsuri.

De ce este benefica ascultarea de muzica in timpul muncii?

In primul rand nivelul de stres scade automat, iar rezultatele se imbunatatesc daca cei ce lucreaza asculta muzica preferata. Cercetarile arata ca a asculta muzica la alegere imbunatateste starea de spirit, creeaza o vibratie pozitiva, imbunatateste productivitatea si in cele din urma si rezultatele. In plus, sarcinile de serviciu devin mai putin plictisitoare, muzica inspira, amplifica creativitatea si ajuta la o coordonare mai buna.

Chiar si la locul de munca exista elemente ce iti pot distrage atentia. Poate fi cineva care vorbeste prea tare, pot fi alte diverse zgomote. Daca exista insa o muzica pe fundal se poate ajunge la o putere mai buna de concentrare prin focalizarea atentiei pe munca si pe muzica.

De ce sa nu asculti muzica la serviciu?

Nu tuturor le place sa asculte muzica in timp ce lucreaza, nu toti agreeaza acea muzica in surdina care se aude constant. Pentru unii muzica este elementul care distrage atentia si afecteaza capacitatea de concentrare. Multi sustin ca au acea stare in care “nu te poti auzi gandind” atunci cand se aude si muzica.

A asculta muzica intreaga zi te poate tine izolat tot timpul programului. Pari mai distant fata de colegi daca stai toata ziua la birou cu castile in urechi. Pari inabordabil, pari antisocial pentru unii, de aceea e de preferat ca daca ai de ascultat muzica sa mai faci si pauze din cand in cand.

Stand cu castile in urechi intreaga zi, in special la volum mare – cum fac unii pentru a nu mai auzi nimic in jur – poate avea consecinte asupra auzului.

Cantarind aspectele pozitive si negative ajungem la concluzia ca totul este subiectiv. Poti asculta muzica la serviciu, daca te relaxeaza si te ajuta sa lucrezi mai bine. Trebuie totusi sa ai grija sa nu ii deranjezi pe cei din jur.t

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *