Delta DunariiDelta Dunarii

Unul dintre cele mai naturale si mai placute locuri din Romania, in care diversitatea habitaturilor este naturala se regaseste la sudul tarii si asigura granita comuna cu Bulgaria, care izvoraste din Germania, avand afluenti din 10 tari si traversand patru capitale, cu o lungime de peste 2860 km este Dunarea. La finalul traseului aceasta se revarsa in Marea Neagra, constituind o delta.

Delta Dunarii este un adevarat muzeu in ceea ce priveste numarul impresionant de habitate si de forme de viata, constituind o adevarata rezervatie naturala cu o valoare inestimabila pentru patrimoniul natural romanesc, dar si universal.

Clasata printre primele 3 locuri de vizitat de catre turisti, aceasta locatie este una extrem de bogata atat in vegetatie, cat si fauna, si de cele mai multe ori peisajele iti taie respiratia, te poarta intr-o lume plina de tablouri parca rupte din poveste, in care se imbina perfect talentul natural al istoriei cu maiestria si frumusetile patriei, in care mana omului nu a intervenit aproape deloc.

Printre cele mai importante atractii din zona Deltei Dunarii se pot aminti o serie de pasari salbatice rare, precum egrete, pescarusi, pasari de padure, stoluri de pelicani si multe elemente de vegetatie printre care crinii albi si galbeni. Pestele proaspat este o alta atractie regasita pe aceste meleaguri, astfel incat la o vizita in sudul Romaniei regasim peste 150 de specii de pesti, printre care stiucile, crapii, bibabii teposi, rosioarele, carasii si platicile. Cele mai multe dintre aceste specii sunt adesea prada pescarilor care doresc sa isi castige existenta sau ajung pe mesele traditionale ale turistilor.  Multe specii vegetale sau animale au fost importante resurse naturale, care mai apoi au fost exploatate economic in scop turistic, astfel incat din ce in ce mai multi oameni au vizitat aceste locuri din cele mai vechi timpuri. Asezarile omenesti s-au constituit ca premisa a valorificarii resurselor naturale dezvoltate, incat constructia de pensiuni sau case de vacanta a condus la cresterea numarului de activitati economice traditionale si au format relatii sociale specifice mediului.

De asemenea, zona deltei este bogata in monumente istorice printre care ruinele cetatii Histria, ruinele cetatii Halmyris, podgoria Murfatlar, locul celor mai crancene batarii dintre daci si romani recunoscut sub numele de Tropaeum Traiani din Adamclisi sau pestera Sf. Andrei. Cu siguranta este o locatie care atrage mii de turisti anual, astfel incat cei care opteaza pentru o asemenea excursie nu vor avea niciodata de pierdut, deoarece frumusetea si naturaletea regasite aici confera pentru fiecare turist momente unice de relaxare si liniste.

Pe langa toate aceste elemente, turistii pot intreprinde o serie de activitati care sa asigure o excursie sau un concediu unic, alegand din multitudinea de activitati puse la dispozitie de marile agentii de turism sau de proprietarii pensiunilor. Mai mult decat atat, turistii nu trebuie sa rateze mancarurile traditionale din peste, precum ciorba de peste traditionala, malasolca, saramura de crap, somn sau scrumbie, saramura de biban fript pe tabla, chiftelele de peste, stiuca umpluta, crapul cu varza, plachiele de peste, salata de icre, racii fierti sau paste de usturoi care este nelipsita din mancarile cu peste.

Cea mai noua unitate naturala din Romania care este considerata cea mai verde zona din tara este principala atractie cand vine vorba de ecosistemele naturale ale Deltei Dunarii si constituie un plus de valoare pentru tara noastra, menita sa asigure pastrarea habitatului natural al acesteia.

De admin