cursuri de dans

In perioada recenta si nu numai, cercetarile arata ca dansul imbunatateste nu doar fizicul, ajuta de asemenea si memoria. Dansatorii trebuie sa isi aminteasca tot timpul pasii de dans si astfel creierul este stimulat, este stimulata dezvoltarea celulelor nervoase.

Dansul joaca un rol semnificativ pentru starea generala de bine. Nu conteaza stilul de dans, indiferent ca este de tip jazz, dans de societate, hip-hop sau latino, fiecare dintre aceste stiluri joaca un rol important pentru sanatatea individuala a fiecaruia. Chiar si cei ce au probleme din punct de vedere fizic pot sa beneficieze pe partea de sanatate.

Dansul este o alternativa mult mai buna pentru cei care s-au saturat de rutina miscarii prin mers la sala de fitness sau de forta. Printre beneficiile dansului se inscriu: tonifica intreaga musculatura a corpului, intareste oasele si muschii, imbunatateste postura corporala, creste energia per total si imbunatateste flexibilitatea. Pe parte psihica isi face resimtite de asemenea beneficiile: ajuta la cresterea increderii in sine, ajuta pe partea de socializare, combate stresul si chiar si starile depresive. Toate aceste motive fac din dans alegerea ideala de activitate fizica pentru oricine.

Majoritatea studiourilor si scolilor de dans ofera variante extinse cursantilor, cursuri de dans pentru orice preferinte si pentru toate grupele de varsta. Majoritatea ofera atat cursuri de dans pentru copii si incepatori, cat si pentru adulti si avansati. In acest fel oricine poate sa beneficieze de oportunitatea cursurilor de dans.

In cazul in care nu exista diverse complicatii ale sanatatii, oricine se poate alatura unui curs de dans. Daca nu stii ce stil de dans ti se potriveste, poti sa experimentezi si sa incerci mai multe. Trebuie totusi o perioada de acomodare cu fiecare stil de dans in parte, deoarece decizia trebuie luata foarte bine. Uneori optiunea cea mai indicata este sa alegi acel stil de dans care se potriveste si cu muzica pe care o preferi. In acest fel vei face si ceva ce iti place, dar si ceva ce te avantajeaza atat din punct de vedere fizic cat si psihic.

De admin