interior auto
Auto,  Diverse

Ingrijirea interiorului masinii

Pentru unii ceea ce tine de ingrijirea masinii se rezuma doar la un aspect exterior curat si stralucitor. Cu toate acestea, este o cu totul alta poveste cand vine vorba de mentinut si interiorul masinii in aceeasi stare. O importanta acordata acestui aspect va tine la distanta mirosurile neplacute, va oferi masinii acea nota de prospetime si chiar ii va creste si valoarea in momentul in care te hotarasti sa o vinzi.

In acest fel se impune luarea catorva masuri pentru protejarea interiorului, pentru a nu deveni o povara curatenia ulterior. Ce poti face in privinta asta? Iata cateva sfaturi.

1. Foloseste covorase si presuri. Cand intri in masina, fie ca e vreme buna sau ploioasa, tot aduci praf si mizerie pe picioare. De aceea trebuie sa protejezi mocheta autoturismului cu covorase sau presuri din cauciuc sau plastic. Acestea vor proteja mocheta si vor colecta praful, fiind si usor de spalat ulterior.

2. Nu fuma, nu manca si nu bea in masina. Poti sa patezi tapiteria, faci si firimituri si mai exista si riscul ca atentia sa iti fie distrasa si sa faci si accident. Daca ai de mancat, opreste si mergi la un restaurant, daca ai de fumat, evita masina pentru ca fumul de tigara imbibat in tapiterie este foarte greu de scos.

3. Aspira interiorul masinii de fiecare data cand o speli. Daca o duci intr-o spalatorie, serviciul de spalat interior-exterior iti sta la dispozitie, insa daca o speli in curte adesea uiti sa ii mai faci si interiorul, ori omiti intentionat. Trebuie insa sa aspiri pentru ca altfel praful si impuritatile se taseaza in huse, tapiterie sau mocheta si este de asemenea foarte greu de scos dupa aceea.

Dupa ce ai aspirat, sterge si bordul, tocurile usilor, pragurile, geamurile si pe interior. Si acolo se acumuleaza praf, nu doar in mocheta, scaune si banchete. In asa fel vei avea o masina curata, atat exterior cat si interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *