monitor

Cumpararea unui monitor este adesea trecuta cu vederea. Majoritatea dintre noi asociaza upgrade-ul unui computer cu instalarea de RAM in plus sau cu instalarea unei placi video de performante mai bune. Daca sistemul PC nu are insa si un monitor bun, la ce mai ajuta specificatiile tehnice de inalta performanta?

In momentul in care cumperi un monitor, trebuie sa fii atent la mai multe aspecte. Primul dintre acestea ar fi rezolutia. Nu iti doresti sa ai o imagine distorsionata sau in ceata, de aceea un monitor de minim 19 inchi cu o relozutie cat mai mare este cea mai buna optiune.

Unghiul de vizualizare este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Daca esti singurul care privesti la monitor, poate sa nu fie o problema. Daca ai insa invitati cu care urmaresti un film, unghiul de vizualizare este foarte important. Modelele disponibile au un unghi de vizualizare de pana la 170 de grade, astfel din orice parte ai privi, ai aceeasi imagine clara.

Timpul de raspuns este de asemenea foarte important. Reprezinta viteza cu care pixelii de pe ecran reactioneaza, de obicei o viteza de 16 milisecunde este buna pentru majoritatea utilizatorilor, insa pentru cei ce folosesc intens partea de multimedia, 12 sau 8 milisecunde sunt recomandate ca timp de raspuns.

Porturile pe care le are monitorul sunt la fel de importante. Un monitor bun, pe langa portul standard VGA, trebuie sa aiba si porturi HDMI si USB. Se mai pune intrebarea: LED sau LCD? Aici tehnologia LED are un avantaj notabil. Monitoarele LED sunt considerabil mai subtiri, mai usoare, ofera un contrast mai bun si au o durata de functionare mai indelungata.

Inainte de a cumpara monitorul, trebuie sa analizezi exact cerintele pe care le ai in vedere. Cateva cautari pe internet te vor lamuri si in ceea ce priveste costurile, iar specificatiile tehnice dorite le gasesti de asemenea online. Tinand cont de toate aspectele enumerate mai sus vei reusi sa iti alegi monitorul dorit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *