internet

Se poate observa ca persoanele dependente de internet isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului, navigand uneori fara rost. Internetul a devenit in zilele noastre o necesitate, insa a te lasa dominat poate ajunge sa fie un obicei nu tocmai bun. Dependenta de internet este un lucru ce caracterizeaza majoritatea persoanelor in ziua de astazi. Cum ai putea scapa de aceasta dependenta, sau macar sa o diminuezi? Iti oferim in continuare cateva sfaturi.

Cei ce petrec mai mult timp acasa sunt predispusi la aceasta forma de dependenta. Vor trebui sa caute alte lucruri de facut, sa isi gaseasca si alte ocupatii, de la miscare si exercitii fizice pana la plimbari in parc, treburi pe langa casa sau orice altceva le ia gandul de la internet.

Gasirea unui hobby este de asemenea o solutie eficienta pentru ca o persoana sa isi depaseasca dependenta de internet. Mintea trebuie mentinuta ocupata, iar un hobby este varianta perfecta: cand faci ceva ce iti place, fie ca pictezi, dansezi sau canti la un instrument, atentia iti va fi concentrata doar pe acelasi lucru.

Alocarea unui anumit timp pentru internet te poate de asemenea ajuta sa depasesti dependenta. Daca stai insa sa te gandesti, 20-25 de minute iti sunt suficiente pentru a-ti verifica e-mail-ul si retelele de socializare sau orice altceva ce consideri ca este important.

Mergi la culcare mai repede. Poate ca suna ca un sfat ilar, insa aceasta recomandare este una din cele mai eficiente modalitati de a depasi dependenta de internet. Evita sa ramai conectat pana la ore tarzii, cum faci de obicei. Odata dezvoltat obiceiul de a adormi tarziu, devine o obisnuinta si te vei gasi in fiecare seara online fara sa iti dai seama. Mergand la culcare mai devreme vei scapa in parte de aceasta dependenta.

Adevarul este ca in ziua de astazi trebuie sa ne mentinem conectati tot timpul, insa asta nu inseamna ca trebuie sa devenim dependenti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *