depozitulautoonline

Nu poate fi negat faptul ca sistemul de franare este foarte important la orice autovehicul, poate mai important decat tot angrenajul care pune in miscare masina. Din intreg sistemul de franare, un rol foarte important il au placutele de frana; au de asemenea nevoie de o atentie deosebita, intrucat sunt supuse constant frecarii, temperaturii si uzurii. Multi se intreaba cat de des ar trebui sa schimbe placutele de frana; desi producatorii recomanda de obicei numarul de kilometri dupa care sa se efectueze schimbul placutelor, uneori gradul de uzura al placutelor depinde si de o serie de alti factori.

Unul din semnele care iti arata ca placutele de frana s-au uzat este scartaitul metalic produs de fiecare data cand calci pedala de frana. Majoritatea autoturismelor sunt prevazute in ziua de astazi cu senzori si pe placutele de frana, care indica momentul in care s-au uzat peste limita admisa, insa in caz contrar te poti baza si pe aceste semne pe care ti le ofera masina. Un alt semn ca placutele pot fi uzate este momentul in care simti ca nu mai ai acelasi control asupra masinii. Fie ca trage intr-o parte, fie distanta de franare se mareste considerabil, oricare ar fi situatia este bine sa verifici gradul de uzura al placutelor. Poti vedea lucrul asta chiar prin janta, daca este una de tip deschis.

Durata de viata a placutelor de frana depinde de la sofer la sofer si de la autovehicul la autovehicul. Factori precum compozitia materialului din care sunt confectionate placutele, greutatea vehiculului sau stilul de condus influenteaza foarte mult gradul de uzura. Daca ai constatat ca placutele s-au subtiat considerabil, este bine sa inlocuiesti pentru a preveni accidentele. Un stil de condus sportiv, cu accelerari si franari mai frecvente, duce la o uzura mult mai rapida a placutelor, facand ca recomandarea producatorului sa fie inutila in acest caz – schimbarea la 50.000 km a placutelor.

Odata ce se impune schimbarea placutelor de frana, incepi sa cauti. Mergi prin magazine specializate pe piese auto, intrebi si de prieteni si cunostinte si ceri recomandari, sau incepi sa cauti online. Cum cel din urma domeniu s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp si tot mai multe afaceri profita de expunerea la scara larga a produselor ce le ofera prin acest mediu, poti gasi foarte usor un magazin online piese auto din care sa iti cumperi placutele de frana potrivite, din materialul pe care il alegi, exact pentru modelul de masina pe care il ai. Pune siguranta pe primul plan cand conduci si asigura-te ca placutele de frana sunt in stare buna.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *