Casa

Proiectarea instalatiilor de gaze

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPerioada in care traim este una de avant economic, de dezvoltate a infrastructurilor si a tehnologiilor, a echipamentelor si mijloacelor tehnologice care ne usureaza din ce in ce mai mult munca. Daca in cele mai vechi timpuri, bunicii nostri faceau focul cu lemne, stuf sau alte elemente pe care le realizau din materiale reciclabile de pe langa casa, acum beneficiem de cele mai moderne si mai sigure echipamente care sa ne asigure confortul casei.

Fie ca am inceput constructia unei noi locuinte sau suntem in etapa de  renovare a locuintei, obligatoriu trebuie sa facem si modificarile instalatiilor de gaze pentru demararea lucrarilor de racordare la reteaua de distributie a gazelor naturale. Daca suntem in procesul de modernizare a instalatiei sanitare si termice, desigur ca vom apela la montarea unei centrale termice, proces amplu pe care nu il putem executa pe cont propriu, ci trebuie sa apelam la un specialist care se va ocupa de proiectul necesar, fiind cea mai complexa parte a dosarului de racordare a instalatiei.

Dosarul de instalatii gaze cuprinde traseul intregii instalatii, de la consumatorii de combustibil gazosi existenti sau nou montati in imobilul sau in constructia deja ridicata, pana la verificarile efectuate de personalul autorizat in domeniul gazelor. Astfel, toate echipamentele si conductele trebuie protejate impotriva coroziunii in functie de modul lor de montare, subteran sau suprateran si de poate realiza prin vopsire, grunduire sau alte operatiuni care se executa dupa efectuarea verificarilor de presiune.

In domeniul executarilor de instalatii sanitare, Nisi Construct ofera cele mai bune servicii de gaze naturale, incepand de la consultanta de specialitate, intocmirea si avizarea instalatiilor de gaze, executia si instalarea senzorilor de gaz. Astfel, fie ca doresti montarea unei instalatii de gaze la un apartament, casa sau vila, trebuie sa stii ca demersul este unul lung si anevoios, dar specialistii de aici te vor ajuta cu proiectarea, avizarea si receptia avizelor necesare demararii unei astfel de modificari.

De asemenea, o data parcurs acest proces, urmeaza partea de executie si instalare care presupune gasirea celor mai bune materiale, precum tevi, robineti sau fitinguri, pe care nu ii poti achizitona de unul singur, decat daca ai studii sau experienta in domeniu. Si apoi se mai pune problema transportului, care trebuie sa fie unul autorizat si efectuat in cele mai bune conditii. Proiectarea oricarei instalatii de gaze trebuie sa fie facuta in siguranta, astfel incat noi si membrii familiilor noastre sa fim mereu protejati de eventualele pericole ale acestor instalatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *