internet

Internetul s-a dezvoltat si a ajuns sa devina cel mai popular mediu pentru comunicare si distributie de informatii. Nimic nu a conectat mai bine oamenii, nimic nu i-a apropiat mai mult unul de altul decat a facut-o internetul.

Viata fara internet ar putea sa para un adevarat cosmar pentru majoritatea dintre noi in momentul de fata. Impactul internetului asupra stilului de viata depinde in cazul fiecaruia, depinde de cum il foloseste si pentru ce anume il foloseste. Fara toate facilitatile online am ajunge sa petrecem mult mai mult timp la cozi la banci, ar trebui sa asteptam zile sau chiar saptamani pana sa ne ajunga corespondenta de la cei dragi si dintr-o data viata la un ritm foarte alert ar ajunge sa se desfasoare intr-un ritm extrem de lent.

Multi dintre noi folosim internetul pentru a ramane conectati cu prietenii si familia. Cei ce s-au obisnuit sa socializeze foarte mult online s-ar putea gasi neajutorati in momentul in care internetul nu ar mai exista. In plus, intalnirile si interactiunea cu persoane care nu sunt din localitate sau chiar din aceeasi tara ar fi mult mai dificila.

Fara internet, fara acest mijloc de comunicare prin e-mail, mesagerie instant, chat sau social media, ar trebui sa recurgem la vechile modalitati de comunicare ce se foloseau inainte. Ar trebui sa recurgem la optiunea interactiunii fata in fata, prin conversatii la telefon sau chiar la trimiterea si primirea de scrisori prin posta.

Internetul a devenit un ocean gigantic de informatii si resurse. Fara internet ar insemna in primul rand ca nu am mai avea acel acces atat de facil la informatii, printr-o singura apasare de buton. Ar trebui sa mergem la biblioteca pentru a gasi informatiile dorite, si acest lucru ar dura mult mai mult timp.

Chiar si la locul de munca, totul ar parea intors cu susul in jos. Fara internet nu am mai putea comunica atat de eficient, organizatiile ar trebui sa isi schimbe radical metodele operationale si procesele pentru a putea supravietui. Biroul oricarui angajat ar fi plin de documente si dosare, iar cautarile de informatii manual ar ingreuna extrem de mult intreaga activitate. Toate acestea par intr-adevar un cosmar. Ne-am putut descurca si inainte fara internet, ne vom putea descurca si daca va disparea, insa nu in sensul bun. Cu toate acestea, disparitia internetului este un lucru putin probabil.

De admin