fumat dupa masa

Cu totii avem obiceiurile noastre – unele bune, unele mai putin bune, cert este ca fac parte din viata noastra. Aceste obiceiuri ne formeaza stilul de viata, numeroase si variate de la o persoana la alta. Daca obiceiurile proaste sunt tot timpul decizii gresite, unele obiceiuri bune se pot dovedi daunatoare in anumite situatii. Aici vorbim despre lucruri pe care le facem dupa ce mancam.

De evitat imediat dupa mancare

Spalatul dintilor – inainte de culcare desigur este recomandat, insa imediat dupa masa poate avea efecte negative. Spalarea prea frecventa inlatura uneori stratul de smalt al dintilor, iar in momentul in care se consuma alimente cu grad de aciditate mare sau cu continut bogat in zahar, periajul imediat poate fi chiar daunator. Pentru a proteja smaltul, trebuie sa existe o pauza de cel putin 30 minute dupa masa, apoi ne putem spala si pe dinti.

Consum prea mare de apa – e recomandat intr-adevar sa consumam minim 2 litri de apa pe zi pentru a ne mentine sanatosi. A bea apa in timpul mesei sau imediat dupa masa poate sa intrerupa digestia. Prea multa apa bauta imediat dupa masa intervine in nivelul natural de acizi si fiere care sunt esentiali pentru o digestie buna. Din acest motiv consumul de apa in timpul mesei nu este recomandat, la fel imediat dupa masa.

Fumatul – este daunator sanatatii oricum, insa in special imediat dupa masa. Fluxul sanguin in tractul digestiv este marit dupa o masa, iar elementele daunatoare continute de tigari sunt absorbite mult mai repede, prin urmare pot cauza afectiuni diverselor organe.

Exercitii fizice – dupa ce mancam, tot fluxul sanguin si organele specifice sunt implicate mai mult in procesul de digestie. Daca se fac exercitii fizice dupa masa, se afecteaza metabolismul, se scade fluxul sanguin de la nivelul tractului digestiv si astfel pot sa apara dificultati in digestie. Se recomanda un repaos de 2-3 ore dupa masa inainte de a incepe antrenamentele fizice.

Pentru simplul motiv de a ajuta digestia si nu numai, aceste obiceiuri trebuie evitate. Corpului trebuie sa i se permita sa se adapteze schimbarilor, astfel recomandarile de mai sus trebuie urmate.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *