Ca metoda de tratament al diverselor afectiuni, homeopatia a inceput sa castige tot mai mult teren in randul pacientilor si persoanelor doritoare de tratamente naturiste din intreaga lume. Homeopatia, alaturi de Ayurveda, reprezinta o metoda de medicina alternativa. Initial gradul de acceptare al acestui tip de tratament a fost unul destul de scazut, comparativ cu tratamentele oferite de medicina traditionala. A castigat insa treptat un public foarte larg, intrucat este foarte sigura pentru organism.
Aceasta forma de medicina alternativa poate sa ajute la imbunatatirea starii de bine si sanatatii unei persoane. Cu toate acestea parerile sunt inca impartite, se pare ca exista o serie de avantaje si dezavantaje ale homeopatiei.
- La baza, homeopatia este considerata a fi una din cele mai sigure forme de tratament, la fel ca si Ayurveda. Medicamentele homeopate au ca scop imbunatatirea sistemului de aparare al organismului, pentru ca acesta sa poata lupta singur cu bolile. Medicamentele homeopate nu contin ingrediente si chimicale daunatoare, insa ajuta prin continutul lor la intarirea sistemului imunitar si tratarea pe cale naturala a afectiunii.
- Remediile homeopate sunt eficiente indiferent de categoria de varsta – copii, adulti, varstnici sau chiar si femei insarcinate, neavand efecte secundare.
- Remediile homeopate sunt usor de urmat, vin sub forma de pastilute micute de zahar si pot fi usor transportate si administrate la orice ora.
Cat priveste dezavantajele homeopatiei, in situatiile urgente nu pot fi utilizate, nu se dovedesc a fi foarte eficiente deoarece actiunea lor are loc in timp. De asemenea astfel de remedii nu sunt recunoscute in totalitate pentru eficienta lor de catre profesionistii ce practica medicina traditionala.
Remediu din ce in ce mai utilizat dupa cum spuneam, homeopatia castiga tot mai mult teren, intrucat in zilele noastre totul tinde sa treaca spre bio, spre remedii naturiste, spre solutii care sa nu afecteze nici mediul, dar nici propriul organism.