blogging

Indiferent ca esti in lumea bloggingului de ceva vreme sau te gandesti sa incepi, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont. O serie de greseli precum cele enumerate in continuare pot afecta dramatic blogul pe care scrii, indiferent de scopul pentru care a fost creat.

Continutul este foarte important. De aceea orice ai scrie, trebuie sa fie corect, informativ, relevant si de buna calitate. Vizitatorii blogului nu au timp sa citeasca continut lung, irelevant, astfel asigura-te ca ceea ce scrii este la subiect, capteaza atentia, in acest fel vei atrage si fideliza cititorii.

Scrii continut unic si de calitate, insa blogul nu da nici un semn de crestere. De ce? Pentru ca nu l-ai optimizat pentru motoarele de cautare. Majoritatea traficului de pe un blog vine de pe motoarele de cautare, insa acestea trebuie sa stie de existenta blogului. Continutul site-urilor este indexat si astfel acestuia i se acorda o pozitionare in motoarele de cautare, de aceea trebuie sa te pui cat de cat la punct si cu aspectul SEO. Cu cat intelegi mai bine SEO, cu atat blogul va avea mai mult succes, va fi mai vizibil in motoarele de cautare si implicit vei castiga si mai multi cititori.

Nu te folosesti si de social media pentru a-ti promova blogul? Mare greseala! Si de aici poti castiga enorm de multi cititori, asadar retelele de socializare nu trebuie sub nici o forma ignorate.

Atentie si la formatarea textului si la prezentare. Textul pe care il scrii nu trebuie sa fie aglomerat. Daca este totusi o bucata de continut mai mare, asigura-te ca o structurezi in asa fel, cu subtitluri si liste, incat sa fie cat mai usor de parcurs.

Poate ca cel mai important sfat este sa nu renunti. Adesea te poti descuraja pentru ca rezultatele intarzie sa apara. Cititorii nu vor incepe sa vina peste noapte, este nevoie de timp, de rabdare si perseverenta pentru a putea reusi in lumea bloggingului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *