rezistenta

Exercitiile fizice si dieta joaca un rol foarte important in cresterea energiei si rezistentei la efort. Urmarea cu sfintenie a unei rutine de exercitii zilnice este secretul pentru a avea o rezistenta sporita la efort prelungit. Studiile arata ca persoanele care fac miscare zilnic nu obosesc foarte usor si se simt mai energice pe parcursul intregii zile. Exercitii si antrenamente cardio facute timp de 40-45 minute in fiecare zi reprezinta astfel o necesitate daca scopul este cresterea rezistentei. In continuare cateva exemple de astfel de exercitii.

Alergare: una din cele mai bune modalitati de antrenament ce ajuta si la tinerea sub control a greutatii dar si la imbunatatirea nivelului rezistentei fizice. Cei ce alearga zilnic timp de 15-20 minute pot simti o schimbare in bine a starii generale, a energiei resimtite in fiecare zi.

Mersul cu bicicleta – o alta modalitate de a creste nivelul energetic. Un sfat simplu pentru a combate oboseala de zi cu zi intr-un mod eficient este includerea acestei activitati in rutina zilnica.

Sarituri cu coarda – un alt exercitiu foarte eficient ce ajuta la marirea rezistentei la efort. Pentru a te simti energic intreaga zi, poti face o serie de sarituri cu coarda dimineata, pentru 5-10 minute.

Inot – nu este un sport foarte usor, intrucat corpul trebuie sa combata rezistenta apei in acelasi timp in care se misca si bratele si picioarele si se incearca mentinerea la suprafata. Ajuta insa foarte mult ca si exercitiu cardio pentru intarirea rezistentei.

In cazul oricarei activitati ce implica cresterea rezistentei, se impune desigur si o alimentatie echilibrata. Trebuiesc evitate pe cat posibil fast-food-urile si mancarurile considerate nesanatoase, trebuie pastrata o alimentatie sanatoasa, bogata in proteine, vitamine, carbohidrati, grasimi sanatoase, antioxidanti si fibre.

Odihna nu trebuie pusa pe ultimul plan, altfel organismul va ajunge la epuizare. Toate aceste exercitii si tipuri de miscare pot fi incercate, alaturi de alimentatie corespunzatoare si odihna suficienta daca se doreste cresterea rezistentei corpului la efort.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *