alternative

Facebook este o platforma sociala ce conecteaza peste un miliard de utilizatori din lumea intreaga. Pornita in 2004 de Mark Zuckerberg si colegii sai de camera, Facebook a fost initial folosit doar pentru studentii de la Harvard. Ulterior, in 2006, a fost pus la dispozitia publicului larg. Popularitatea retelei de socializare a crescut in continuu, iar la nivelul lunii iunie 2014 exista un numar de peste 1,3 miliarde de utilizatori in interaga lume.

Ca orice utilizator al internetului, tot timpul cauti altceva. Facebook nu face exceptie, de aceea prezentam o lista de alternative la renumita retea de socializare.

Twitter – aici utilizatorii pot trimite si primi mesaje sau tweet-uri de 140 caractere sau mai putin. Este o platforma ideala pentru cei ce duc vieti ocupate, active, insa vor sa pastreze legatura online cu prietenii si comunitatea. Conform unui studiu realizat in 2013, Twitter a fost unul din cele mai accesate site-uri la nivel mondial si denumit „SMS-ul internetului”.

Pinterest – platforma preponderent vizuala. Contine in principal fotografii ce pot fi distribuite, in diverse categorii. Reprezinta o alternativa la Facebook pentru cei ce vor sa-si delecteze ochii. Este un site ce detine un record de peste 17 milioane de vizitatori unici.

Google+ este conceput in genul unui blog, in cadrul caruia poti scrie despre orice subiect te intereseaza, unde poti sa adaugi persoanele la diferite cercuri sociale. Spre deosebire de Twitter, nu are o limita de cuvinte pentru postari, de aceea l-a si depasit la nivelul anului 2013.

Instagram – lansat in 2010, are deja peste 100 de milioane de vizitatiri. Este practic o modalitate de comunicare prin distribuirea de fotografii cu optiunea de etichetare. Optiunea „follow” permite de asemenea utilizatorilor sa urmareasca ceea ce ii intereseaza.

LinkedIn, Tumblr si chiar si Youtube sunt alte platforme ce pot fi folosite ca alternative la Facebook. Toate aceste alternative, la fel ca si Facebook, pot fi accesata de pe platforme diferite, precum smartphone-uri, iPad-uri sau tablete. Pentru cei ce vor sa incerce si altceva decat Facebook, exemplele de mai sus merita atentie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *