acupunctura

Cercetarile recente in stiinta medicala arata cateva noi optiuni de tratament pentru tensiunea arteriala ridicata. Hipertensiunea, cum mai este denumita, este o problema de sanatate comun intalnita, cauzata in principal de stilul de viata nesanatos pe care il avem majoritatea dintre noi. Aceasta conditi este de asemenea asociata cu obezitatea, imbatranirea, alcoolismul, fumatul si unele bolil precum diabet sau afectiuni ale rinichilor.

Hipertensiunea poate fi tratata prin diverse metode, iar daca medicamentele pot avea efecte secundare, tot mai multe persoane se indreapta spre medicina alternativa. Exista cateva remedii naturiste si diverse terapiii precum tehnici de relaxare si aromaterapie, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale intr-un mod natural. Acupunctura se numara printer aceste remedii.

Acupunctura este unul din cele mai eficiente remedii alternative de tratare a tensiunii arteriale ridicate. Conform studiilor, acupunctura alaturi de electro-stimulare poate fi de asemenea aplicata in acest sens. In aceasta metoda, curent de frecventa joasa trece prin acele de acupunctura, introduse in puncte cheie precum picioare, antebrate si incheieturi. Impulsurile electrice se mentin la un nivel scazut, ajutand la reducerea activitatii inimii si necesarului de oxigen, care poate scadea semnificativ tensiunea arteriala ridicata. Se aplica perechi si serii de ace care stimuleaza emisia anumitor chimicale in creier, ce reduc raspunsul la diversi stimuli ai sistemului cardiovascular.

Acupunctura ajuta la reglarea functionarii diverselor sisteme ale corpului, ceea ce are ca rezultat uneori indirect si scaderea tensiunii arteriale pana la un nivel normal. Acupunctura este de assemenea de ajutor in tratarea stresului, oferind un efect de relaxare care este de asemenea foarte de ajutor in scaderea tensiunii arteriale. Astfel, spre deosebire de medicina traditionala, care foloseste tratamente medicamentoase ce pot avea efecte secundare, acupunctura reprezinta un remediu sigur, natural si eficient de a reduce simptomele hipertensiunii si de a preveni aparitia complicatiilor ce ameninta starea de sanatate.

De admin