creativitate
Dezvoltare personala,  Diverse,  Societate,  Viata

Exercitii pentru redactarea de texte creative

Conceperea de texte creative implica un proces complex de gandire, un adevarat efort din partea persoane care scrie. Acesteia ii este oferita toata libertatea din lume, poate scrie despre orice ii vine in minte, fara nici o regula sau restrictie.

Nu este insa foarte usor sa fii tot timpul creativ. Uneori se intampla ca nu te poti gandi la absolut nimic, nu ai deloc inspiratie despre ce sa scrii, ramai blocat din cand in cand. Ce poti face in privinta asta? Sunt cateva exercitii simple care iti pot stimula creativitatea.

Tinerea unui jurnal zilnic este o idee excelenta pentru cei ce sunt incepatori in domeniul scrisului creativ. Asterni pe hartie propriile experiente, ganduri, trairi in fiecare zi. Nu numai ca ti se vor imbunatati abilitatile scriitoricesti, insa vei reusi sa te descarci, sa scapi de furie si frustrari.

Scrisul liber – multi il considera similar cu scrisul intr-un jurnal. Cu toate acestea este un stil diferit de scris. Este o modalitate nestructurata de a scrie, pe parcursul a 20 de minute, spre exemplu. Ideea de baza este sa scrii orice, poti incepe chiar cu intrebarea “despre ce sa scriu?” sau “nu pot scrie chiar orice”.

Brainstormingul este de asemenea un exercitiu care iti stimuleaza creativitatea pentru scris. Ia o foaie de hartie si scrie un cuvant in centru. Inconjoara cuvantul de sageti si in dreptul fiecareia scrie alte cuvinte care iti vin in minte privindu-l pe primul, continua la fel si cu cuvintele urmatoare. Odata ce ai o serie de cuvinte, incearca sa le conectezi intre ele si ai putea sa concepi o poveste fabuloasa.

Ia o agenda cu tine si scrie oricand simti nevoia. Nu trebuie sa te concentrezi si sa te crispezi sa iti reuseasca foarte bine chiar de prima data. Perfectiunea vine odata cu exercitiul. Scrie despre intamplarile tale de zi cu zi, despre oamenii pe care ii intalnesti, despre cum arata, cum se comporta, despre ceva ce iti place sau iti displace. Aceste exercitii le pot aplica nu numai adultii, pot fi incercate si de copii si adolescenti care vor sa fie mai creativi, sa isi imbunatateasca talentul de a scrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *