ridicare greutati

Ridicarea de greutati sau antrenamentele de forta aduc foarte multe beneficii pentru organism, in special daca sunt efectuate dimineata. Ajuta foarte mult la cresterea masei musculare si de asemenea la cresterea ratei metabolice. Se promoveaza arderea grasimilor si se reuseste in acest fel scaderea in greutate. Beneficiile exercitiilor fizice la primele ore ale diminetii se fac resimtite pe parcursul intregii zile. Ajuta de asemenea sa se imbunatateasca echilibrul hormonal, se tine sub control pofta de mancare, ducand mai departe la scaderea in greutate.

Desi ridicarea de greutati dimineata poate fi considerata nesigura, aplicarea unor masuri de precautie poate ajuta ca sesiunile de antrenamente cu ridicari de greutati dimineata sa fie sigure si eficiente.

Mananca inainte de antrenament. Se va asigura acel necesar de hormoni, de zahar in sange si de carbohidrati, proteine si alti nutrienti necesari unui regim ce include si exercitiu fizic mai intens.

La fel de importanta este si incalzirea inainte de antrenament. Incheieturile si muschii tind sa fie mai intepeniti dimineata, intrucat raman imobile pe parcursul noptii. Ca rezultat, pot aparea accidentari daca ridicarea de greutati se face imediat dupa ce te-ai trezit. Prin urmare se recomanda si o sesiune de incalzire pentru o perioada de 15-20 de minute, cu exercitii care sa redea mobilitatea incheieturilor si muschilor si sa ii pregateasca pentru sesiunea de antrenament.

Daca starea de intepenire de dimineata persista, perioada de incalzire poate fi prelungita. Intensitatea exercitiilor poate fi crescuta pentru rezultate optime, pe cat permite si corpul.

La fel ca si alergarile de dimineata, antrenamentele cu greutati la prima ora sunt benefice. Dintre cei care le practica, majoritatea spun ca ii ajuta foarte mult sa ramana mai alerti pe parcursul intregii zile. Se induce de asemenea o disciplina si o rutina zilnica in urma careia, daca este atent urmata, organismul are numai de castigat, stilul de viata sanatos si miscarea contribuind la o stare de sanatate mult mai buna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *