optimism

Daca vrei sa stii cum poti ramane optimist in vremuri grele, trebuie sa intelegi de asemenea ca optimismul nu e ceva la care poti sa ajungi foarte usor, intr-o singura zi. E foarte important sa reusesti sa vezi treptat ceea ce este bun in fiecare aspect al vietii, astfel se imbunatateste perceptia asupra lucrurilor si oamenilor. Optimismul este o modalitate ce ne asigura ca nu ne dam batuti niciodata.

Uneori parca nimic nu merge in favoarea ta. Parca aproape orice lucru pe care il faci e impotriva ta, intregul univers conspira ca sa nu iti mearga bine. In astfel de momente a te da batut pare, daca nu cea mai buna, cea mai usoara optiune. A te da batut insa nu numai ca te face de ras deoarece ai potential, iti va lua de asemenea toate sansele si oportunitatile pe care le-ai putea avea. Ai nevoie de o singura calitate pentru a combate asta – optimismul.

A fi optimist nu inseamna ca trebuie doar sa fii fericit si sa astepti ca lucrurile sa inceapa sa mearga in favoarea ta. Optimismul inseamna sa crezi ca poti face ca lucrurile sa se intample, chiar in conditiile in care circumstantele sunt total impotriva ta.

De ce ai nevoie sa fii optimist? Contempleaza si intelege situatiile pe care le-ai putea schimba daca pastrezi un ton pozitiv. Gandeste-te la oportunitatile pozitive ce iti vor iesi in cale daca ramai optimist in vremuri grele.

Adesea te vezi demoralizat la gandul ca mai pot veni inca alte situatii nefavorabile in viitor. In astfel de momente trebuie sa ai incredere in tine. Increderea in ceva sau in cineva iti face mintea mai puternica si te defineste astfel si ca persoana. Spune-ti ca poti sa schimbi orice din rau in bine, nu judeca aceasta abilitate a ta, ci doar cauta sa o imbunatatesti.

Fa o lista de lucruri pe care le pretuiesti, care sunt cele mai apropiate de inima ta. Acestea pot include chiar si persoane de maxima importanta pentru tine, precum membrii familiei spre exemplu. De asemenea mai fa o lista de lucruri pe care le-ai obtinut, pe care le-ai realizat. Oricand simti ca situatia nu e in favoarea ta, cand vezi ca circumstantele iti sunt total impotriva, treci prin lista respectiva. Merita sa renunti la tot? Cu atat de multe motive in viata de a te face fericit, nu trebuie sa lasi orice lucru sa te afecteze.

Trebuie sa traiesti la maxim orice moment. Rabdare, incredere si hotarare – daca ai facut un bine, mai devreme sau mai tarziu acest bine ti se va intoarce, pana atunci concentreaza-te pe jumatatea plina a paharului!

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *