masina
Diverse

De tinut cont cand cumperi o masina second hand

Oricine isi doreste propria masina, fie ca e noua sau folosita. Majoritatea opteaza insa pentru cea de-a doua varianta datorita pretului mai mic. Se economisesc in acest fel multi bani, in special in conditii in care criza financiara nu permite cumpararea unei masini noi. Cu toate acestea, alegerea masinii potrivite nu este o treaba foarte usoara. Exista cateva aspecte de care trebuie tinut cont cand se alege o masina second hand, le vom enumera in continuare.

Trebuie in primul rand sa te decizi asupra nevoii pe care o ai. Iti trebuie un vehicul cu tractiune integrala, puternic si robust, sau o masina simpla de oras?

Targurile de masini sunt alegerea optima, ai multe si diverse optiuni. Poti merge chiar la mai multe astfel de targuri, poti compara preturile si diverse modele si ani de fabricatie.

Primul aspect de care se tine cont este modul cum arata masina. Desigur ca toti cei ce vand o „cosmetizeaza”, fac ca masina sa arate cat mai bine, insa nu numai aspectul conteaza. Uneori poti ajunge in targ sa cumperi o masina care arata nu tocmai bine, poate e mai murdara, insa poti avea placuta surpriza sa iti serveasca exact nevoile.

Pe langa aspect foarte importante sunt si caracteristicile masinii. Puterea motorului, consumul de combustibil, starea motorului, a caroseriri si asa mai departe. Se impune verificarea masinii pe un tester chiar inainte de cumparare. O inspectie generala este absolut necesara, pentru a nu avea surprize neplacute mai apoi. Desigur se impune si un test-drive, scoti masina din targ putin la drum sa vezi cum se comporta.

Exista multe variante de masini ce se vand second hand pe piata, iar in cazul in care nu te pricepi prea bine la motorizari si optiuni, poti cere ajutorul unui prieten, un mecanic sau cineva care se pricepe, care sa iti recomande ceva bun.