afineafine

Afinele reprezinta un aliment ideal. Contin un nivel scazut de colesterol, grasimi si sodiu, benefice pentru corp, si o cantitate bogata de nutrienti esentiali, vitamine si antioxidanti. De asemenea contin o cantitate importanta de fibre si vitamina C. Cu siguranta beneficiile pentru sanatate sunt multiple, in cazul in care sunt introduse in regimul alimentar zilnic. Cea mai buna parte a consumului de afine este faptul ca imbunatatesc functionarea creierului si memoria. Acest fapt este dovedit stiintific, sustinut de experti in domeniul medical.

Afectarea memoriei este adesea cauzata de inaintarea in varsta. Este inevitabil pentru sistemul cerebral sa nu fie afectat odata cu imbatranirea. S-a dovedit stiintific faptul ca alimentatia necorespunzatoare afecteaza functionarea creierului. Aceasta datorita faptului ca mancarurile nesanatoase au lipsuri in ceea ce priveste nutrientii esentiali pentru dezvoltarea creierului. Astfel celulele cerebrale sunt „infometate”, neavand nutrientii necesari pentru performanta optima. Vitamina C si alte substante nutritive ofera o imbunatatire a activitatii cerebrale si ajuta la o functionare optima. Conceptul ce spune ca afinele imbunatatesc memoria este sprijinit de asemenea de faptul ca extractul acestor fructe este un ingredient esential pentru fabricarea pastilelor si suplimentelor pentru memorie.

Multe experimente si cercetari au studiat efectele sucului de afine asupra functionarii creierului. Aceste rezultate au fost pozitive, s-a aflat ca cei ce au consumat suc de afine zilnic au prezentat imbunatatiri semnificative ale memoriei. Afinele sunt cu atat mai benefice pentru pacientii ce sufera de dementa sau Alzheimer, boli si afectiuni in care este afectata memoria. Antioxidantii din aceste fructe micute ajuta foarte mult la imbunatatirea memoriei, prevenind si alte semne ale imbatranirii.

Aceste fructe mici dar cu valoare nutritiva foarte mare imbunatatesc cu siguranta memoria, iar consumul lor este recomandat pentru toate categoriile de varsta, atat pentru adulti cat si pentru copii. Daca la un moment dat o persoana se poate satura de a consuma fructele crude, exista diverse alte variante prin care pot fi introduse in dieta. Se pot face briose si diverse prajituri, se pot consuma sub forma de suc sau pot fi adaugate in salata de fructe. Se numara printre cele mai nutritive fructe si cu siguranta trebuie introduse in dieta.

De admin