sitesite

Obiectivul oricarui site este sa fie vizualizat si citit de cat mai multe persoane. Elemente de baza precum continutul, prezentarea si utilitatea sunt cativa dintre factorii care diferentiaza un site bun de unul normal.

Cel mai important element al oricarui site este continutul de calitate. Continutul este motivul pentru care vin vizitatorii. Daca este superficial sau scris prost, oricine intra pe site va iesi imediat si nu se va mai intoarce. Trebuie sa contina informatii despre afacere, produse, servicii si asa mai departe. Nu trebuiesc omise nici pagina de contact si informatiile care sunt utile pentru vizitatori. Continutul trebuie actualizat in mod constant si nu trebuie sa existe greseli ortografice sau gramaticale, intrucat vor afecta imaginea companiei.

Aspectul este un alt factor de care trebuie tinut cont. Cu totii stim ca prima impresie este cea care conteaza cel mai mult. Decizia de a continua navigarea prin intreg continutul site-ului este un raspuns imediat la reactia vizitatorului. Designul trebuie sa fie unul simplu si eficient, accesul la continut trebuie sa fie facil iar culorile folosite sa nu fie deranjante pentru ochi.

Interfata realizata pentru utilizatori este un alt element cheie. Aceasta trebuie sa fie usor de utilizat, in asa fel incat vizitatorii sa gaseasca rapid informatiile de care au nevoie. Astfel trebuiesc sa fie incluse categorii principale si sectiuni, posibilitati de sortare si filtrare, iar tema de baza sa ramana aceeasi cand se trece de la o pagina la alta a site-ului.

Continutul ca si text nu trebuie sa fie plasat peste imaginile din fundal, intrucat ingreuneaza citirea, la fel ca si culorile intunecate. Studiile arata ca un text negru plasat deasupra unui fundal alb sunt combinatia cea mai buna pentru citit si memorat. Textul continutului trebuie repartizat in paragrafe, pentru a nu se crea un aspect prea aglomerat.

Unealta de cautare trebuie sa fie si ea prezenta, poate uneori utilizatorul nu are rabdare sa caute prin tot site-ul pentru a gasi ceea ce are nevoie. Astfel se impune necesitatea unui chenar in care vizitatorul sa poata gasi exact ce cauta. Acestea au fost doar cateva elemente cheie pe care le are orice site bun. Cu inovatiile constante in domeniul tehnologiei, exista din ce in ce mai multe modalitati de imbunatatire, astfel trebuie sa ne tinem la curent si cu aceasta evolutie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *