social media
social media

Datorita rolului urias pe care il joaca in facilitarea interactiunii dintre oameni, social media a devenit o puternica unealta de marketing care iti ofera posibilitatea de a comunica atat cu clientii existenti cat si cu cei potentiali. Acesta este motivul pentru care multe afaceri isi concentreaza interesul si bugetele de marketing de la strategiile traditionale catre strategii alternative precum cele de social media sau de SEO. In continuare cateva importante motive pentru care social media este vitala marketingului.

  • Este o metoda rapida de distribuire a informatiei

Daca promovezi un produs nou si optezi pentru canalele traditionale de marketing precum reclamele televizate, care crezi ca va fi rata de conversie? Nu una foarte semnificativa, tinand cont de faptul ca suntem inundati zilnic de reclame in televiziune si in ziare. Comparativ cu aceste canale clasice, social media, reclamele online sau blogurile ajuta foarte mult in distribuirea mesajului.

  • Poti gasi viitori clienti

Vasta popularitate si posibilitatea de a ajunge la o multime de persoane prin retele de socializare precum Facebook, Twitter sau Google + ofera marketerilor posibilitatea de a localiza si targeta consumatorii cu usurinta. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe si aici o strategie.

  • Ai posibilitatea de comunicare cu clientii

Platformele social media permit acest lucru. Se va putea distribui si mesajul de promovat, dar se va putea si asculta si raspunde, pentru a construi o relatie cu clientii.

  • Ofera personalitate brandului

Crearea unei prezente notabile online ofera brandului o personalitate. Se poate observa ca un oamenii raspund mult mai bine la branduri autentice care au o prezenta si in online si sunt active pe social media.

  • Ultimul dar nu cel din urma: costuri reduse

Marketingul prin social media reduce considerabil bugetul alocat promovarii. Comparativ cu metodele traditionale de promovare (de ex mass-media), promovarea prin retelele sociale sunt mult mai eficiente din punct de vedere al cheltuielilor.

Tinand cont de toate aceste avantaje, nu trebuie facuta greseala de a promova excesiv, de a bombarda clientii in continuu, in loc sa existe o interactiune, pentru ca poate fi o greseala imensa. In loc sa incerce sa vanda, scopul marketerului aici trebuie sa fie construirea de relatii. Odata intelese si implementate planurile de marketing axate pe interactiune, construirea relatiilor si a brandului, succesul nu va intarzia sa apara.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *