matreatamatreata

Daca te gandeai ca matreata apare doar datorita faptului ca nu te speli regulat pe cap, gresesti. Matreata poate aparea din diverse motive, de la murdarie pana la boli ale pielii. Matreata este una din conditiile deranjante atat pentru barbati cat si pentru femei. Este o problema majora a parului. Nu numai ca duce la mancarimi ale scalpului, dar cade si pe umeri si haine si tinde sa reapara daca nu este tratata.

Printre motivele pentru care apare matreata se numara:

Murdaria – a nu te spala regulat pe cap duce la acumularea de praf si mizerie, ce poate declansa aparitia matretii. In mod similar, parul gras datorat secretiilor uleioase ale scalpului este una din cauze.

Boli ale pielii – matreata isi face aparitia si in cazul bolilor de piele precum psoriazis sau eczeme. In aceste conditii, tesuturile pielii mor mai repede, facand pielea uscata si faramicioasa.

Deficiente nutritionale – Regimul alimentar al unei persoane este si el responsabil de aparitia matretii. O alimentatie cu putine vitamine, cantitatea de apa insuficienta sau consumul de mancaruri grase si sarate au legatura directa cu aparitia matretii.

Ingrijirea parului – folosirea produselor continand chimicale daunatoare, folosirea samponului si altor produse de ingrijire pentru alt tip de par decat cel avut pot provoca aparitia matretii. Chiar si uscarea parului sau expunerea sa la caldura in mod frecvent (chiar si la indreptarea cu placa sau cu ondulatorul) este o alta posibila cauza.

Vremea – matreata apare si cand parul este expus la vreme rece si uscata. De asemenea isi face aparitia si in conditii climatice foarte calduroase, lumina solara puternica, ceea ce duce la un scalp cu mancarimi si la matreata.

Dezechilibre hormonale – din orice motive apar, fie ca e perioada pubertatii, sau glandele nu functioneaza normal, sau este doar stresul, matreata este cauzata si de dezechilibrele hormonale din organism.

Majoritatea acestor cauze pot fi tratate eficient. Folosirea de sampon anti-matreata este solutia optima pentru a scapa temporar de ea. Tine cont si de faptul ca trebuie sa mentii si o igiena adecvata, sa ai un regim alimentar corespunzator si sa eviti experimentarea produselor de ingrijire a parului pentru a preveni aparitia matretii.

De admin