constipare
Uncategorized

Suplimentele cu fier si constiparea

Dintotdeauna a existat o legatura intre suplimentele cu fier si constipare. Daca urmezi un tratament cu suplimente bogate in fier, vei sesiza aceasta legatura. Fierul consumat sub forma de suplimente se afla de obicei in forma sa de baza, ceea ce inseamna ca structura moleculara a fierului din aceste diete este exact aceeasi cu a fierului metalic. Atomii metalelor poarta o incarcatura electrica sau magnetica ce nu poate fi perceputa de oameni. Aceasta incarcatura afecteaza muschii si peretii organelor digestive, incetinind procesul de digestie, facand ca procesarea alimentelor sa dureze mai mult decat de obicei. Mai ales daca sunt luate pe stomacul gol, suplimentele alimentare bogate in fier vor incetini si mai mult procesul digestiv, intrucat fierul va fi absorbit mult mai repede.

Cu sau fara constipare, fierul este benefic pentru organism. Daca totusi starea apare sunt cateva masuri care pot fi luate pentru ca suplimentele sa isi faca efectul si sa nu apara efecte secundare nedorite.

  • Bea multa apa, aceasta pastreaza masinaria digestiva intr-o buna functionare
  • Mananca alimente bogate in fibre, acestea usureaza tranzitul intestinal
  • Alege suplimente care elibereaza treptat fierul in organism, si nu din cele care au o actiune mai rapida, pentru a nu supraincarca sistemul digestiv cu mult fier intr-un timp scurt
  • Daca vrei sa suplimentezi pe cale naturala organismul cu fier, alege carnea rosie, contine fibre care vor ajuta sistemul digestiv. Corpul absoarbe mineralele foarte bine si din surse vegetariene, in plus vei obtine acea doza de vitamina C care va ajuta organismul sa absoarba tot fierul necesar, fara a exista pierderi.

Folosind aceste metode vei reusi sa rupi acea legatura formata intre consumul de suplimente de fier si problema constiparii, tine cont de toti acesti factori legati de regimul alimentar, pentru ca te vor ajuta. Pentru a fi sigur ca nu vei avea probleme consulta si sfatul unui medic specialist sau a unui nutritionist, ei iti vor spune exact care sunt consecintele si efectele unei supradoze de suplimente cu fier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *